Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dolinapiramida

Marketing

AMBASADOR AR EGIPAT: NASTAVIT ĆEMO PODRŽAVATI PROJEKT ISTRAŽIVANJA BOSANSKIH PIRAMIDA

Ambasador AR Egipat Nj. E. Ahmed Khattab primio je danas delegaciju Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca u sastavu: predsjednik Upravnog odbora Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca Semir Osmanagić, izvršni direktor Fondacije Mario Gerussi i koordinatorica za saradnju s domaćim i međunarodnim institucijama Elma Kovačević.
Predstavnici Fondacije su informirali ambasadora o rezultatima prve godine istraživanja Bosanske doline piramida te ga upoznali s planovima za nastavak aktivnosti na ovoj značajnoj arheološkoj lokaciji.

Ambasador je pokazao veliki interes za Projekt te istakao da je “jako dobro obaviješten o toku istraživanja u dolini piramida“.Impresioniran sam obimom posla koji je Fondacija uradila za vrlo kratko vrijeme. S obzirom da mi, egipćani, znamo vrijednost istraživanja drevnih civilizacija, možete računati na nastavak naše podrške“, rekao je Khattab.
Podsjećamo, Vlada Egipta je, slanjem svojih stručnjaka: egiptologa, geologa arheologa, dala nemjerljiv doprinos istraživanju Bosanske doline piramida u 2006.

Post je objavljen 11.01.2007. u 22:21 sati.