Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

ZNAK SAGITE - KONKURS ZA NOVELU



ZNAK SAGITE - KONKURS



ZNAK SAGITE






4. NOVELA - dužine od 40 do 65 kartica (od 70000 do 122000 slovnih mesta u Wordu)

Da bi priča bila uvrštena u razmatranje žirija, mora ispuniti SVE propozicije konkursa:

1 . Pravo učestvovanja imaju svi koji to žele, pod uslovom da pošalju verziju na srpskom jeziku (ekavska ili ijekavska varijanta)

2. SALJE SE JEDNA NOVELA

3. Na konkursu mogu učestvovati samo radovi koji prethodno nigde nisu objavljeni, niti u celosti, niti u delovima u štampanom obliku (elektronska i internet izdanja se zasad ne računaju). Nisu dozvoljene ni prerade objavljenih priča.

4. Svi radovi treba da budu na standardnim autorskim karticama, sa najviše trideset redova na strani i šezdeset pet slovnih mesta u redu. Za nestandardno otkucane radove, organizatori konkursa će brojanjem redova i slovnih znakova odrediti kojim kategorijama zaista pripadaju. Radi lakše orijentacije, kod kucanja u Wordu jedna autorska kartica u proseku ima 1650 karaktera računajući i prazna mesta.

5. Radove slati u DVA primerka, NEPOTPISANE. U zatvorenoj koverti zajedno sa pricom poslati sve podatke o piscu: ime i prezime, adresu, broj telefona i broj žiro-računa.

6. Žiri ZNAK SAGITE, čiji će sastav naknadno biti saopšten, rangiraće sve pristigle radove po redosledu u svakoj kategoriji zasebno. Za objavljivanje biće otkupljeno po plasmanu deset minijatura, šest pripovedaka i po tri novele i novelete.

7. Krajnji rok za prispeće radova: NOVELE se predaju do 10. februara 2007.

8. Radove za konkurs slati na adresu: PARAMECIJUM, 11070 Novi Beograd, Poštanski fah 19.

9. Slanje e-mailom predviđeno je ISKLJUČIVO za one učesnike koji žive izvan Srbije.
Priča treba da bude u Wordu (u bilo kom kodnom rasporedu, ali sa našim slovima) priložena kao ATACHMENT mejlu; a u prostoru za poruku treba upisati sve gore tražene podatke o autoru (ime i prezime, adresu i broj telefona...)
Radove slati na mejl: paramecijum@yahoo.com a u subjektu navesti: "Priča za konkurs"

10. Konačni i kompletni rezultati biće objavljeni u časopisu Znak sagite, kao i na sajtu, a svi učesnici će biti pismeno obavešteni.

11. Sve priče poslate na konkurs su pod opcijom ZNAK SAGITE i kao takve ne bi trebalo da se, do objavljivanja rezultata, nude drugim
izdavačima.






Post je objavljen 11.01.2007. u 15:22 sati.