Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Prešućene obiteljske tajne Ankice Tuđman


Tudjman_Vojtila
Miroslav Tuđman, Vanja Morić, Ankica Tuđman, Nina Tuđman, Papa Wojtyla, Ivana Tuđman, Stjepan Tuđman, Franjo Tuđman, Snježana Tuđman, Ana Marija Tuđman, Nevenka Tuđman i Siniša Košutić (izvor Moj život s Francekom)



VJERSKO OBRAĆENJE U OBITELJI PREDSJEDNIKA REPUBLIKE!

Dejan i Siniša Košutić, unuci dr. Franje Tuđmana, rođeni u Beogradu, 1992. tajno su kršteni u katoličkoj crkvi u Kraljevu Vrhu!

Kako, po dostupnim podacima, nitko u obitelji Tuđman, pa ni majka Dejana i Siniše Košutića, nije pokazao ozbiljnije zanimanje za vjeru. ostaje nepoznato što je bilo odlučno da dvojica predsjednikovih unuka prime sakrament krštenja od velečasnog Matije Prepelića 1992. u župnoj crkvi na Kraljevu Vrhu. Je li ih na taj čin nagovorio ujak Stjepan Tuđman, ili su, možda, njih dvojica sami osjetili potrebu da se uključe u katoličku vjersku zajednicu, doznat će se kad ova infomacija više ne bude dobro čuvana obiteljska - i državna - tajna.

Željko Peratović, Globus, Broj 406 - 18. rujna 1998. (PDF)


Objavio sam ovaj tekst ususret drugom posjetu Pape Ivana Pavla II Hrvatskoj. Smatrao sam da je važno vidjeti znati kakva su praktična katolička iskustva obitelji predsjednika jedne od tri najkatoličkije zemlje na svijetu.

Ankica Tuđman u autobiografskoj knjizi Moj život s Francekom ne samo da prešućuje tajno krštenje Dejana i Siniše Košutić te njihova ujaka Stjepana Tuđmana na Kraljevom Vrhu 1992. nego se skoro uopće ne referira na prakticiranje vjere u svojoj obitelji.

A žalosna je činjenica da supruga prvoga hrvatskoga predsjednika, navodeći na kraju knjige članove svoje obitelji, prešućuje i postojanje unuka Franju, vanbračnoga Štefova, sudski presuđena sina.


Post je objavljen 11.01.2007. u 00:33 sati.