Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

The Calcium Kid (2004)

(r: Alex De Rakoff)

Genije
Djeco pijte mlijeko!

The Calcium Kid je mockumentary (odnosno lažni dokumentarac, odnosno film je snimam poput dokumentarca, samo što su scene glumljene, odnosno...).

Priča
Naivni (da ne kažem priglupi:-) razvozač mlijeka i jaja posve slučajno dobije priliku da se bori za titulu svjetskog prvaka u boksu - on uopće nema boskačkog iskustva, nego jednom prilikom uđe u ring kao sparing partner izazivaču titule i ovaj o njegovu glavu slomi ruku:-) Mljekarove kosti su tvrde jer pije puno mlijeka. U filmu se mlijeko i njegova hranjivost često spominje i promovira, ne bi me čudilo da je kakva mljekara bila glavni ulagač u film;-)

Glumci su dobri i film je smiješan ponajviše zbog njihove "uvjerljivosti" i tog dokumentarnog stila snimanja. Orlandu Bloomu baš nekako i pristaje lik priglupog mljekara:-) ali najdraži mi je bio "najbolji prijatelj" glavnog lika. Tip je legenda, najbolja scena mi je kad je odjebao svog frenda mljekara koji ga je zamolio za smještaj preko noći ("Pustio bi te da spavaš kod mene, ali došao si u nezgodnom trenutku, tu mi je jedna ženska koja mi vlaži jaja. Ali možeš spavati u garaži, tamo je isto ok... ako ti ne smeta propuh").

Film je ok i nasmijat će vas par puta.


Ocjena: 6,5/10






Post je objavljen 13.01.2007. u 21:32 sati.