Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Protiv mladog Đakića policija podnijela 10 prekršajnih prijava

Načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Miroslav Lončar i zapovjednik Policijske postaje u Pitomači Tihomir Kirin demantirali su navode iz serije tekstova o sigurnosnom stanju u Pitomači objavljenim u «Jutarnjem listu» po kojima policija pokušava zataškavati slučajeve narušavanja javnog reda i mira u kojima sudjeluje Hrvoje Đakić, sin saborskog zastupnika Josipa Đakića. Kako je naglasio glasnogovornik PU Virovitičko-podravske Slavko Kopjar konferencija za novinare je organizirana jer «Jutarnji list» nije postupio sukladno članku 56. i 57. Zakona o medijima čime je onemogućio pravo objavljivanja odgovora u spornim tekstovima.
«Kategorički odbacujemo neistinite optužbe, insinuacije i laži kojima se u «Jutarnjem listu» tendenciozno i bez argumenata blati rad i postupanje Policijske uprave Virovitičko-podravske. Puka je izmišljotina, laž i podvala da policija štiti sinove saborskog zastupnika već je točno i istinito da su policijski službenici jednako pravno postupili protiv svih sudionika koji su sudjelovali u narušavanju javnog reda i mira u Pitomači. Postupili smo pravilno, zakoniti i jednakopravno prema svim sudionicima ne opterećujući se kako se koja osoba zove i čija su djeca te smo protiv podnijeli prekršajne prijave, rekao je Lončar.
Načelnik PU Virovitičko-podravske Miroslav Lončar rekao je kako je na području županije prošle godine evidentirano 1462 kaznena djela što je za 1,5 posto manje nego godinu ranije. «Da se ne radi o gradu straha kako se u medijima piše o Pitomači najbolje govori podatak da je na području općine Pitomača evidentirano 213 kaznenih djela od čega 94 prekršaja protiv javnog reda i mira što je smanjenje za 12 posto», rekao je Lončar. Demantirajući navode da Policijska uprava štiti sina saborskog zastupnika Josipa Đakića Lončar je naglasio kako je od 12 slučajeva u kojima je sudjelovao policija podnijela 10 prekršajnih prijava od čega je donijeto 8 pravomoćnih rješenja od kojih su 2 oslobađajuće.
Zapovjednik policijske postaje u Pitomači Tihomir Kirin također je odbacio optužbe o neprofesionalnosti policijskih službenika. «Pitomača nije mjesto u kojem se nesigurno živi jer nema ni više ni manje kaznenih djela nego u drugim gradovima. Na 5000 stanovnika imamo 37 ugostiteljskih objekata, a primjerice u studenom je tek jedno narušavanje javnog reda i mira», kazao je Kirin, koji, naglašeno je, nije u srodstvu s ministrom kako se to misli, a u policiji radi već 18 godina. Na pitanje novinara da li je policija dobila pritužbe na rad službenika u Pitomači načelnik Lončar je odgovorio da od kada je on na čelu Uprave takve primjedbe nisu stigle.

pitomača


fotografije:Virovitica.net
Glasnogovrnik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je kako su medijski napisi o Pitomači u dijelu medija prikazani senzacionalistički. «Nije mi namjera upuštati se u politikantske izjave. Kazat ću samo da su u nedjelju lokalni izbori i pitanje je koliko će Pitomača biti temom dana nakon izbora i koliko će mediji o stvarnim problemima ili ljepoti pisati i dalje. Putujući ovamo prolazio sam kroz Pitomaču i mogu reći da mi je jučerašnji veliki naslov u jednom od najtiražnijih dnevnih listova kao građaninu dao pravo za misliti se da li stvarno dolazim u grad terora. Međutim, mjesto je bilo puno ljudi, razgovarali su i život je ovdje posve normalan. Događa se to da se iskrivljenim naslovima stvara iskrivljena slika o hrvatskoj stvarnosti», rekao je Mehun dodavši kako je ovaj događaj prikazan jednostrano i nisu saslušane obje strane.
gg
Virovitica.net

Post je objavljen 10.01.2007. u 20:57 sati.