Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Zbog Severine, Škore i Prljavog kazališta poskupjela voda, smeće i parkiranje

Gradska organizacija HSS-a analizirala je obećanja vladajuće stranke i realizaciju projekata za prošlu godinu. U dopisu koji su poslali medijima predsjednik Ivan Sić se osvrće na 2006. godinu ustvrdivši kako je analiza, s obzorom na nekoliko stotina obećanih projekata, trajala prekratko.
«Prošlu godinu su obilježili i razni padovi. Pad niz stepenice, pad na šaku, a i nasilni padovi općinskih i gradskih poglavarstava. Demokracija se, na našoj županiji, krojila argumentom sile i nasilja, kupovinom vijećnika i prijetnjama. Prednjače u tome pojedini čelnici HDZ-a svojim bahatim i arogantnim ponašanjem», piše Sić.

HSS piše: Osvrtom na rad vladajućeg HDZ-a u gradu Virovitici u 2006 godini, gradonačelnika Zvonka Kožnjaka i njegove takozvane ekipe, gradska organizacija HSS-a je izvršila analizu obećanog i izvršenog. S obzirom da je HDZ obećao građanima nekoliko stotina razvojnih projekata, podupirući to sa nekoliko milijardi kuna iz državnog proračuna, mislili smo da će analiza dugo trajati. Na našu žalost, i na žalost građana Virovitice, analiza je bila vrlo kratka jer niti projekata, a niti milijardi kuna nije bilo u 2006 godini. Projekti koje smo započeli još 2001 godine, kao što su: nova knjižnica, Plača Pejačević, obilaznica, strukovna škola, kanalizacija, prometna infrastruktura, poduzetničke zone i još mnogi drugi, polagano se privode kraju. Razlog sporosti u ostvarivanju obećanoga je u tome što novih projekata i ideja razvoja nema. Dokaz je smanjenje proračuna u 2006. godini za nekoliko milijuna kuna koje nismo dobili iz državnog proračuna, ne zato što ih nije bilo, već zato što su izostali projekti na koje bismo ih utrošili.
U 2006. smo imali prilike u našem gradu ugostiti velika imena naše estrade: Severinu, Škoru, Prljavce, Danijelu i mnoge druge- ministre i dužnosnike. Jedni su obećavali, drugi su pjevali, a platili su - zna se - građani Virovitice. Sva ta vesela događanja sponzorirana su i od strane gradskih poduzeća Virkoma i Flore, pa kad veselje prođe, otrijeznimo se kad dobijemo uplatnice. Na taj način je kod nas u Virovitici život postao skuplji. Odvoz smeća je poskupio do 200 posto, voda do 20 posto, dječji vrtić 30, parkiranje za 100 i prirez za 70 posto. S obzirom da nezaposlenost raste, takva politika ne vodi razvoju već povećanju nezaposlenosti i neimaštine.
Unatoč svemu, gradonačelnik najavljuje i dalje stotine projekata i silne milijarde u 2007. i tvrdi da mi živimo bolje samo toga još nismo svjesni. Mi u HSS-u se nadamo da će naši građani postati svjesni već na ovim parlamentarnim izborima jer ih je HDZ svojim virtualnim napretkom, kojeg samo oni vide, već nekoliko puta prevario.
Prošlu godinu su obilježili i razni padovi. Pad niz stepenice, pad na šaku, a i nasilni padovi općinskih i gradskih poglavarstava. Demokracija se, na našoj županiji, krojila argumentom sile i nasilja, kupovinom vijećnika i prijetnjama. Prednjače u tome pojedini čelnici HDZ-a svojim bahatim i arogantnim ponašanjem. Zadnja općina je Pitomača kojoj slijede izvanredni izbori zaslugom upravo takve politike HDZ-a.
Građane Pitomače pozivamo da odluče. Ako želite nasilje, nedemokraciju, strah, dali vaše dijete smije u disko ili ne, ako želite skuplju vodu, vrtić, odvoz smeća, prirez, veću komunalnu naknadu i doprinos, glasajte za HDZ. Život će vam postati skuplji, jer smo mi u Virovitici to osjetili na vlastitim džepovima.
HSS
Virovitica net

Post je objavljen 10.01.2007. u 16:14 sati.