Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hawaiisunset2

Marketing

Neobični sportovi

Nisam dugo pisao-bio sam u depresiji jer me čeka 176 godina nesreće(aha,dobro ste vidjeli,do tog sam broja došao kad sam zbrojio sve lance sreće koje NISAM slao dalje).Nemojte mi to slati,znate da neću proslijediti dalje.


1) bungee jumping

Zapravo ne znam da li je bungee jumping uopće sport,ali nema veze.Pod bungee jumpingom se podrazumijeva skakanje s mostova,platformi ili raznih drugih uzvišenja s visine 50-100m dok su noge osigurane elastičnim užetom.Prvi skok izveden je 1979. godine,a u zadnjih 5 godina ovaj je sport sve popularniji i u našim krajevima.Mnogi ga vole jer uzrokuje navalu adrenalina,no sport nije nimalo bezopasan-od 100 promatrača u jednom ispitivanju 42 ih je zadobilo ozljede.

2) hrvanje nožnim palcem

Snage se odmjeravaju na stoliću,a cilj je oboriti protivnikovu nogu.Sport su izmislili Englezi.Od 1994. godine redovno se održavaju natjecanja,a predan je i zahtjev da se sport uvrsti u program Olimpijskih igara.Zahtjev je odbijen,no natjecanja se i dalje održavaju.

3) orijentacijsko trčanje

Međunarodni savez za orijentacijsko trčanje osnovan je 1961. godine,a od 1977. ovaj sport ima olimpijski status.Osnovni cilj je da se osoba orijentira uz pomoć karte i kompasa te u što kraćem vremenskom roku pronađe kontrolne točke.Natjecanja se održavaju pretežno u šumama s različitom vegetacijom i konfiguracijom zemljišta što od natjecatelja zahtijeva izdržljivost i odlične kognitivne sposobnosti.Treninzi se odvijaju u bilo kojim vremenskim uvjetima te u bilo koje doba dana ili noći.Orijentacijsko je trčanje proglašeno jednim od osnovnih vojnih sportova.

4) curling

Curling je škotski nacionalni sport,a prvi zapisi o njemu potječu još od 16. stoljeća.Svjetska prvenstava u muškoj konkurenciji igraju se od 1959., a u ženskoj od 1979. godine.Uvršten je u program ZOI-a tek 1998. godine.Kamen kojim se igra curling načinjen je od granita,a teži oko 20 kilograma.Led nije isti kao za hokej,nego je potrebna specijalna kemijska smjesa kojom se premaže.Tim se sastoji od 4 igrača od kojih svatko baca po dva stone-a ispred kojih čistači iz ekipe "metu" te ih tako ubrzavaju.Cilj je pogoditi što bliže centru koji ima promjer 180 cm te na kraju osvojiti više bodova od protivnika.

5) nogotenis

Nogotenis je nastao u Češkoj oko 1920. godine.Igralište je slično teniskom,samo manje te je mrežom podijeljeno na dvije polovice.Lopta je slična nogometnoj,samo malo manja i lakša.Lopta smije odskočiti jednom prije nego što je igrač dotakne.Igra se na 2 dobivena seta,od kojih svaki do 11 poena uz minimalnu razliku od 2 poena.

Toliko od mene.Ne dajte se zavarati,moji su samo komentari S LINKOM!

Post je objavljen 10.01.2007. u 13:12 sati.