Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ekomedjimurje

Marketing

Etno* Advent u Čakovcu i Čakoland

Program adventa započeo je ove subote na Trgu Republike nastupom KUD-a Žiškovec, a nastavio se u popodnevnim satima kad su članovi KUD-a Mačkovec na Franjevačkom trgu zapalili prvu adventsku svijeću. I idućih nas subota očekuje isti program, ujutro će na Franjevačkom trgu međimurski KUD-ovi pjevati adventske pjesme, dok će navečer paliti adventske svijeće. Uz to, u toku adventa bit će organizirani i koncerti zborova Varaždinske biskupije, koncert Henrika Šimunkovića, tradicionalni Božićni koncert te nastupi drugih izvođača. Ispred crkve na Franjevačkom trgu od 10. do 24. prosinca će Udruga "Međimurske roke", Udruga za zaštitu životinja "Prijatelji" i druge udruge imati izložbeno - prodajne štandove gdje se mogu kupiti razglednice i razni suveniri autohtornog porijekla kao prigodni pokloni.

Čakoland - dječji grad za djecu

Ove godine novost je poseban program za djecu koji počinje u srijedu 6. prosinca u 17 sati dolaskom kočije svetog Nikole na Franjevački trg. Istog će dana djeca iz vrtića okititi borove na Trgu. Dan kasnije, u četvrtak 7. prosinca, počinje bajkovit program “Čakoland - dječji grad za djecu” u kojem je 15 udruga udružilo snage i organiziralo oko 70 besplatnih programa za najmlađe. Program je osmišljen za četvrtak, petak i subotu prijepodne od 10 do 12 sati i poslijepodne od 16 do 18 sati, a u njemu će sudjelovati plesni studio “Teuta”, Centar za odgoj i obrazovanje, Društvo “Naša djeca” Čakovec, breakdance skupina “Nexus”, plesni studio “Vivona”, Dječji centar Čakovec - Kazališna skupina “Trinaestići”, Dječji zbor Grada Čakoveca - Čakovečki mališani, baletni studio Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”, Športko, Udruga roditelja Grada Čakovca “Sretni dani”, Dječje gradsko kazalište, Plesni studio “Livi”, Čakovečke mažoretkinje, Mažoretkinje Mursko Središće, Mažoretkinje Domašinec, Likovno udruženje Čakovec, Udruga sindroma Down Međimurske županije i Veseli Međimurci.

Cijela manifestacija odvijat će se na Franjevačkom trgu u Zimskom dvorcu sastavljenom od 4 pagode i središnjega natkrivenog dijela, čime će pokušati dočarati bajkovitost Čakolanda. Svečanost završava u subotu 9. prosinca “Balom princeza i prinčeva” na koji su sva djeca pozvana, a cijelu će priču zaokružiti nezaboravni vatromet.

Program Adventa za idućih tjedan dana
Srijeda, 6. prosinca, u 17 sati - Franjevački trg: Doček Svetog Nikole;
Četvrtak - subota, 7. - 9. prosinca: Franjevački trg - Djeci za Božić - “Čakoland”;
Subota, 9. prosinca, od 10 do 12 sati - KUD Žiškovec: Adventske pjesme; u 17,45 ispred crkve Sv. Nikole - KUD Mačkovec: Paljenje 2. adventske svijeće

Info: Međimurske novine

Post je objavljen 06.12.2006. u 09:29 sati.