Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Zdravko Dijaković: Za prometni kolaps u Pitomači krive su Hrvatske ceste, izvođači radova i HDZ!

Bivši načelnik Općine Pitomača, predsjednik Općinske organizacije Hrvatske seljačke stranke, Zdravko Dijaković, danas je u Pitomači, pokraj crkve sv. Vida, održao tiskovnu konferenciju za novinare na temu: Stanje sigurnosti u Pitomači zbog narušavanja javnog reda i mira, te lošeg stanja u prometu. Nekadašnji prvi čovjek općine optužio je Hrvatske ceste, izvođače radova na rekonstrukciji glavne prometnice u Pitomači i HDZ zbog prometnog kolapsa u centru Pitomače koji je rezultirao trima prometnim nezgodama u proteklih mjesec dana, u kojima su na sreću izbjegnute ljudske žrtve ali ne i materijalna šteta. Razlog prometnih nesreća Djaković vidi u pogreškama pri projektiranju i izgradnji magistralne ceste D2.
- Općina Pitomača je sugerirala projektantima i izvođačima da promjene suženje sa tri trake na dvije koji danas čine košmar u prometu. Novi propusti napravljeni su i prilikom postavljanja horizontalne signalizacije od strane izvođača radova. Tražimo da se to promjeni, da se cesta vrati u prvobitan položaj, da se maknu sva tri parkirališna mjesta ispred kuće današnjeg nositelja liste HDZ-a, Željka Grgačića, koja su upravo zbog njega i prema njegovom zahtjevu napravljena.
Općinski predsjednik HSS-a pozvao je ministra Kalmetu da otvori Podravsku magistralu, ali prije svega toga da riješi pitanje brze ceste, jer kamioni za koje je obećao da neće prometovati Podravskom magistralom oni i dalje prometuju.
Na kraju tiskovne, Dijaković je rekao kako posjeduje dokumentaciju u kojoj je vidljivo da je u početku rekonstrukcije magistralne ceste D2, planirana izgradnja tri trake. Zašto je to promijenjeno nikome nije jasno. Odgovornost za nastale probleme, prema Dijakovićevim riječima snose projektanti, Hrvatske ceste, izvođači radova… koji su podlegli pritiscima i ucjenama današnjih čelnika HDZ-a.
Tekst:A.Jurkin
Fotografije: M.Sudar

ViroviticaOnline


Post je objavljen 09.01.2007. u 19:36 sati.