Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W.Leadbeater - Nevidljivi pomagači 50

OSTALE DJELATNOSTI RADA

Prelazeći s teme važnog rada među mrtvima na razmatranje rada među živima moramo istaknuti dosta široko polje djelovanja, a time djelovanje nevidlji-vih pomagača nije konačno. Tomu pridonosi ogromna količina posla učinjena uz pomoc poticaja -jednostavno stavljanjern dobrih misli u umove onih koji su spremni primiti ih.

Glede smisla izrečenog ne bi trebalo činiti grešku. Pomagačima bi trebalo biti savršeno lako (lako u odnosu na one koji temu nerazumiju praktično)
utjecati na u na um bilo kojeg prosječnog čovjeka navodeći ga da misli kako žele i to bez izazigvanja sumnje u umu da je posrijedi ikakav vanjski utjecaj .
Međutim ma koliko bi rezultat mogao biti zadovoljavajući takvo djelovanje nebi bilo prihvatljivo . Sve što može biti učinjeno je polaganje dobrih misli u um osobe kao jednu od stotine misli koje stalno prolaze kraj njega . Dali će je čovjek primiti , učinit je svojom vlastitom , i djelovati u skladu s njom ovisi isključivo o njemu samom . U protivnom bi sva dobra karma usljed djelovanja bila pripisana samom pomagaču , jer subjekt bi predstavljao samo igračku ,
a ne aktivnog djelatnika , a to nije ono što se želi .

Pomoć koja se na taj način daje izuzetno varira u karakteru . Tiješenje onih koji pate počinje se nametati , kao što to također čini napor vođenja prema istini onih koji ga žudljivo žele Kada osoba provede mnogo vremena razmišljajući o nekom metafizičkom problemu moguće je u njegov um staviti
riješenje a da ona nije svijesna da je to došlo vanjskim posredovanjem.

Učenik također može djelovati kao posrednik u onome što se može opisati kao odgovor na molitvu.
premda je točno da svaka duhovna želja, ona za koju se može predpostaviti da pronalazi svoj izraz u molitvi predstavlja silu koja automatski postiže određene rezultate takoder je točno da takav duhovni napor nudi mogućnost utjecanja na "snage dobra"ponekad je privilegija voljnih pomagača stvaranje kanala kroz koje njihova energija istječe. Istinio je ono što je rečeno za molitvu u čak većoj mjeri od meditacije za one kojima je ovo više vježbanje mogućnosti .



Post je objavljen 09.01.2007. u 18:17 sati.