Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Ivica Kirin najavio tužbe protiv novinara koji ne vole Hrvatsku

Na prozivanje u medijima o novogodišnjoj tučnjavi u kojoj je sudjelovao i sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, ministar Ivica Kirin odgovorio je kako saborski zastupnik ne može odgovarati za punoljetnog, oženjenog sina.
"Svi oni koji su to iznijeli u javnost morat će dobro pripaziti jer su prešli granicu dobrog ponašanja. Institucije, a i ja osobno, podnijet ćemo tužbe zbog štete koja nam se nanosi. Činjenica je da je u svemu tome, što se vidi po prijavama, policija sve odradila. Ne namjeravam ništa zataškavati, a policija radi svoj posao bez obzira na to o kome je riječ. Bilo je nekoliko takvih pokušaja vezanih uz događaje u ovoj županiji. Da netko padne s bicikla, kriv je ministar Kirin?! To govore oni koji su politički opterećeni. Mogu im samo poručiti: politička je borba počela. Gospodo, dosad nismo odgovarali. Šutjeli smo, a odsad ne da ćemo vratiti istom mjerom, nego dvostruko poručio je.
Pritom je istaknuo kako više pogotovo neće dopustiti da to rade novinari sumnjive prošlosti, koji će za ono što su napisali morati odgovarati. "Stalno mi se imputira, bez ijednog argumenta, da nekoga štitim, time se narušava ugled ne samo meni i MUP-u nego i Hrvatskoj, jer novine čitaju strani veleposlanici i Hrvatsku prikazuju u negativnom kontekstu. Svima njima poručujem: gospodo, vi ne volite Hrvatsku. Nikad je i niste voljeli, zato tako i pišete izjavio je Kirin tvrdeći kako se iz anonimnih prijava u medijima prenosi nešto što nije dokazano.
Dragutin Šantoši/Večernji list
Večernji list

Post je objavljen 09.01.2007. u 16:53 sati.