Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Što je istina? Koliko nas lažu?

Kako se i očekivalo, nakon sinoćnje emisije Otvoreno kojoj je tema bila Sunčani Hvar ništa nije razjašnjeno. Vlada RH obećala je objaviti ugovor i elaborirati pojedine stavke, ali to se nije dogodilo. Nitko nije demantirao da objavljeni ugovor nije autentičan, već da se neki dijelovi izmijenjeni, no nitko nije čak niti dao naslutiti koji su to dijelovi.

Ono što je najbitnije u cijeloj priči je da do ovih razgovora u HFP-u nikad ne bi ni došlo da tajni ugovor nije bio objavljen na ovom blogu, već bi Orco potiho postao apsolutni vlasnik Sunčanog Hvara. No i u ovoj novoj situaciji ostaju neke činjenice.

1.) Čak i ako grad Hvar dobije 25% + 1 ono što NITKO nije spomenuo jer NIJE čitao ugovor je da se grad Hvar prvo mora obvezati poštivati sve stavke dioničarskog ugovora koji su nepovoljni

2.) treba uočiti da Orco ima 4 člana NO i 3 člana uprave i da ima većinu već danas i u jednom i u drugom tijelu tako da grad može u najboljem slučaju piliti po procedurama i praviti administrativne probleme, no objektivno ih ne mogu zaustaviti niti u čemu (mogu ih jako usporiti ali ne i zaustaviti)


Kako sada stvari stoje, Sunčani Hvar postat će vlasništvo Orco grupe, dok će hrvatska strana imati samo simboličnu ulogu u tom navodnom partnerstvu. U biti to niti nije javno privatno partnerstvo već najobičnije dioničarstvo. I to je ono što je vrlo bitno, Vlada RH obmanjivala je javnost da se tu radi o javnom privatnom partnerstvu, dok se u biti radi o najobičnijoj privatizaciji. Privatizacija nije nelegalna, ali način na koji je to obavljeno, laganjem, krajnje je amoralan.

Ako su nas lagali za Sunčani Hvar, tko zna oko čega nas još lažu? Možda će sutra Hrvatska ratovati negdje na dalekom istoku za nečije tuđe interese, a nama će reći da čuvamo mir.


Post je objavljen 09.01.2007. u 09:42 sati.