Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dobilasi1

Marketing

Deathly Hallows

Ovaj post je za Tyu i ostale zaostale pametnjakoviće... he he, šalim se...
Ne, fakat, uz sve Tyine napore, još dosta ljudi kaj ne znaju da se zna kak se zove zadnja knjiga Harry Pottera, a ima i onih kaj ih baš briga, ti nek ne čitaju dalje i poštede me antiHP komentara.
Nego, na zimski solsticij (22.12.) dala, ko dar za Božić, naslov sedme knjige: Harry Potter and the Deathly Hallows. Ne znam kak buju to ovi naši bedaki preveli (ne znaju ni oni sami, he he...), moj slobodni projevod bi bio Harry Potter i smrtonosni sveci, makar naš jezik (kolko se god puta pokazao bogatiji) riječ deathly i deadly u prijevodu poistovjećuje (dobro, jesu slične, al ne iste!).
Zanimljiva je činjenica kaj je JKR odabrala baš zimski solsticij za dan kad nam da naslov zadnje knjige... Sjećate se u petoj knjizi, u Departmentu of Myseties (sorry, čitam samo Engleske verzije, pa ne znam kak se to veli na hrvatskom), kad su ovi bedaki porazbijali pol onih bočica sa proročanstvima, pa se u svoj toj buci čulo samo 2 dijelića dva skroz različita proročanstva, al kad ih spojiš, dobiješ: "...at the solstice will come a new... and none will come after...". Mislim da je to samo slučajnost, al sa JK nikad ne znaš... (Za još takvih sličnih slučajnosti, pogotovo anagrame, posjetite MuggleNet)
Danas sam se po-ne-zanam-koji-put upustio u razmišljanje, maštanje i analiziranje Harry Pottera... I neš mi je pako na pamet! Niko nema pojma kaj zapravo znače Deathly Hallows (JKR uvijek da neko ime iz kojeg apsolutno niš nemreš pogodit, majstorica), al se nagađa da su Hallows duše pokojnika (veza između onog vela u Departmentu of Myseties (navodno veza između našeg i podzemnjog svijeta) i Noći vještica (Hallowe'en) noći kad se pokojnici vraćaju na zemlju), a moja je ideja da bi te "Deathly" duše bile one koje je Voldy kokno... (kak sam pametan, nemreš bilivit!) I nikom to nije jasno, zašto svi imamo kolektivnu asocijaciju Deathly Hallowsa sa Godric's Hollowom (tam su Potteri živjel i poginuli)... Valjda zato kaj se slično piše...
I svi umiremo za tom knjigom!!! A niko (naravno) ne zna kad će izać... Nagađaju se:
- 07.07.07 (makar je preblizu 13.07, kad izlazi peti film, a tad je i neki fensi praznik u Britaniji, neko bombardiranje),
- (moj najdraži) 31.7 (i dalje je preblizu 13.07, al je tad Harryjev i JKRin rođendan),
- 01.09 (početak školske godine),
- 31.10 (Hallowe'en, tad i počinje radnja Harry Pottera) i
- 22.12 (zimski solsticij) "...at the solstice will come a new... and none will come after..."

Image Hosted by ImageShack.us
Hvala MuggleNetu na informacijama!


Post je objavljen 08.01.2007. u 22:19 sati.