Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/littleledy

Marketing

LUCAS, MA NISI VALJDA...!?!? :(

Na doručku smo nastavile razgovor, i Amanda nas je upoznala sa Amber Scott. Amber je Hufflepuffka, i došla je iz Rosewilda-USA, u Hogwarts. Amanda i Amber su se upoznale kad je Amber pomogla Amandi sa koferima. Upoznale su se, i sprijateljile. Amber je također bila plavokosa djevojka, i vrlo je društvena. Poslije doručka smo nevoljko otišli na nastavu. Nisam bila raspoložena taj dan za nastavu i jedva sam čekala da završi. Pod ručkom sam se trebala naći sa Lucasom, ali njega nije bilo.
Ja: Je li netko od vas vidio Lucasa?
Dora: Ja sam ga vidjela ujutro za doručkom. Svi su skoro već završili sa jelom, a on je samo uletio u dvoranu i na brzinu nešto pojeo. Zajedno smo otišli iz dvorane, on je otišao na nastavu, ali je bio sav smušen i tih.
Isabell: Pa niste se vas dvoje trebali naći ujutro?
Ja: Ne dogovorili smo se da ćemo se vidjeti na ručku i poslije otići malo na zrak.
Cornelius: Ne brini, sigurno je morao nešto obaviti pa će otići odmah van.
Enika: Da, možda bi mogla otići vani. Vjerojatno je tamo.
Tako sam i učinila. Ali na moje razočaranje nije ga bilo. Ručak je bio vrijeme kad su se skoro svi parovi nalazili vani. Tu su bili Dante i Oliver, Lena i Michael, Harry i Jeniffer, Kim i Aaron… Otišla sam u dvorac potražiti Lucasa. Nisam ga našla, ali nisam se nešto previše uznemirila jer sam bila sigurna da e morao napraviti nešto za metloboj, ili pomoći kojem profesoru. Drugi dio nastave mi je još duže trajao. Na čarolijama sam zamolila Eniku da danas vodi bilješke i da mi ih kasnije posudi jer stvarno nisam imala volje. Nastava je konačno završila. U društvenoj je atmosfera bila vesela, pa se i meni raspoloženje popravilo. Lucas je ušao u društvenu i Lana, Cady, Dora i ja smo ga pogledale. Izgledao je nekako nervozno kad je vidio da smo ga primijetile.
Prošao je pokraj nas. Onako usput sam mu samo stigla postaviti pitanje.
Ja: Ej, pa di si ti cijeli dan?!
Lucas: Morao sam nešto obaviti, a sad sam umoran pa bi išao spavati.
Djelovao mi je nekako nesigurno, zbunjeno. Brzim korakom krenuo je prema muškoj spavaonici.
Cady: Šta je ovo sad bilo?
Ja: Nemam pojma.
Lana: Izgledao je kao da je duha vidio.
Dora(pokušavajući nas nasmijati): Pa viđa ih svaki dan u Hogwartsu, pa ga nikad nisam vidjela takvoga.
Lana: Izgleda kao da te izbjegava.
U tom trenutku Maggie se stvorila pokraj nas, i onako cinično dobacila.
Maggie: I ja bi izbjegavala svog dečka da se viđam potajno s drugim.
Otišla je. Nisam je stigla ništa pitati. Za njom je otišla Amanda. Kako njih dvije mogu biti tako dobre frendice, a totalne su suprotnosti.
Cady: Kako to ona misli da se Lucas potajno viđa s drugom?
Ja(u šoku): Ne znam…
Lana: Ne brini. Sigurno je to rekla samo iz pakosti.
Cady: U svakom slučaju, bolje razgovaraj s Lucasom.
Lana: A, ako ti on neće htjeti ništa reći, uvijek možeš pitati Amandu.
Dora: Da, ona i Maggie su najbolje prijateljice.
Ja: Hvala vam cure. Idem leći. Laku noć!
One: Laku noć! Vidimo se ujutro.
Nisam ništa sanjala. U glavi mi je samo odzvanjalo «potajno viđa sa drugom». Probudila sam se i odlučila da moram razgovarati s Lucasom. Za doručkom je sjedio gotvo na drugoj strani stola nego inače, i ni jednom nije skrenuo pogled prema meni. a ja to znam jer sam ja stalno gledala u njega očekujući neki znak. No ništa se nije dogodilo. Nakon doručka, zaustavila sam ga na hodniku, no samo je nešto promrmljao i otišao. Nisam mogla misliti na to da bi me mogao varati. Hodnikom je prošao i Cornelius, koji je očito vidio šta se dogodilo sa Lucasom maloprije.
Cornelius: Šta je sad to bilo?
Ja: Neznam, ali vjeruj mi da bi voljela znati.
Cornelius: Jesi dobro?
Ja: Da, jesam. (rekla sam to nimalo uvjerljivo)
Cornelius je produžio dalje. Još jednom se okrenuo da se uvjeri da sam dobro. Tada sam i ja krenula na nastavu. Zaključila sam da mi nije preostalo ništa drugo nego da pitam Amandu. Zaustavila sam ju između satova i pitala da li joj je Maggie što o tome pričala.
Amanda: Pa, u stvari je. Rekla mi je.
Ja: I??
Amanda: Rekla je samo kako je vidjela Lucasa i neku djevojku kako stoje licem u lice i pričaju. Bili su kod sovinjaka.
Malo je zastala i ja sam mislila da je to sve.
Ja: Pa možda su stvarno samo pričali.
Amanda: Žao mi je Leda, ali Maggie ih je vidjela kako se drže za ruke i baš kad su se poljubili ona se nakašljala jer je htjela ući u sovinjak. Kad ju je Lucas vidio, pobjegao je.
Oči su mi opet bile pune suza, ali nisam htjela da me vide kako plačem. Vidjela sam da ni Amandi nije bilo svejedno. Pozdravila sam se Amandom i otišla na nastavu. Sad sam stvarno MORALA razgovarati sa Lucasom.


P.S. Dragi moji HPFF-ovci, ovo je moj zadnji post... sljedećih 20 dana... jer odlazim van hrvatske a tamo nemam internet. Uglavnom, potrudit ću se da objavim barem jedan post dok sam tamo, ali ništa ne obećajem. Nadam se da ćete me čitati i da me nećete zaboraviti obavijestiti o novim postevima, a ja ću sve nadoknaditi kad se vratim. Iako znam da će toga biti cijela hrpa, potrudit ću se. Voli vas vaša LEDA....

Post je objavljen 08.01.2007. u 21:14 sati.