Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ika2

Marketing

Šimić: Premiership je moj prvi izbor

MILANO - Navijači Milana komentirali su u subotu navečer: “Napokon smo osjetili miris pravog talijanskog nogometa”, dok su ostali kroničari “calcia” bili sretni jer su zaključili da su vidjeli “Juventus vrijedan Serie

U prijateljskoj utakmici za Trofej Luigi Berlusconi Milan je na San Siru pobijedio Juventus s 3-2 (Inzaghi 29, Seedorf 68, Aubameyang 86/ Nedved 41, Del Piero 67).

Dario Šimić sa smiješkom je prolazio kroz “mix zonu”. Njemu je ovo drugi osvojeni trofej u desetak dana.

- Ne može se to uspoređivati s ‘Kutijom šibica’, ona je ipak nešto posebno. I ovaj je dvoboj bio važan, vidjelo se to po navijačima, suparnik je bio Juventus, ali ‘Kutija’ je ipak iznad.

Srećom, talijanski novinari podno San Sira ne razumiju hrvatski, pa nisu komentirali. Milan je u ovu subotu na desetak sati napustio Maltu gdje se nalazi na mini pripremama.

- Ancelotti nas je dobro “nagazio”, no to nam i treba. Nadoknađujemo propušteno jer nismo imali ljetne pripreme.

Šimić je igrao drugih 45 minuta desnog stopera. Lijevo do njega bio je kapetan Maldini. U prvom poluvremenu na Šimićevoj poziciji bio je Bonera koji je kasnije na desnom boku preuzeo poziciju zamijenjenog Cafua. Nesta se vraća u momčad krajem veljače, Kaladze još ovoga mjeseca.

- Igrao sam dosta u prvom dijelu sezone, nadam se da će tako biti i u nastavku. Ako ne bude, uvijek se može razgovarati o odlasku.

• Kad je u pitanju Šimić, oni kojima kroz žile teče krv modre boje, mogle bi se “zacakliti” oči. Povratak Šimića u Dinamo?

- Teško je o tome govoriti, ugovor mi traje do lipnja 2009. godine; nedavno sam ga produžio. Ali, sigurno ću razmišljati o odlasku ako do ljeta ne budem imao zadovoljavajuću minutažu u Milanu. No očekivano je da će tada prvi izbor biti Engleska. Premda, treba vidjeti hoće li Everton, Tottenham i Newcastle i dalje biti zainteresirani.

Ipak, na spomen Dinama Šimić nije izdržao, sam se vratio na tu temu, smiješak se razvukao. Dinamov odgovor na “dream team” koji u Splitu slaže Branko Grgić.

- I sada me prođu trnci kad se sjetim kraja devedesetih, kad je Dinamo imao veliki projekt. Ti prizori i dalje bude velike emocije, evo i sad mi se koža “naježila”. Jedan takav ozbiljan, veliki projekt sigurno bi me zanimao. Uostalom, neću biti tako star i kada mi istekne ovaj ugovor, na pragu 34. rođendana. Godine neće biti problem - zaključio je Šimić.








Kalac: Dide nema još 30 dana...

Otkako su nastupili problemi s Didom, australski Hrvat Željko Kalac standardan je vratar Milana. Protiv Juventusa branio je 45 minuta, primio jedan pogodak.

- Znate kako je tu, kad se igra dobro, onda vas svi hvale, kad se izgubi, svi su protiv. Zato se ne uzbuđujem oko moje situacije. Dide neće biti još mjesec dana, znači nastavlja se ovako, a što će poslije biti, vidjet ćemo... - pragmatično je komentirao Kalac.

U tim trenucima pored Kalca je prolazio Buffon, vratar talijanske reprezentacije i Juventusa čije ime je nedavno i javno skinuto s popisa nogometaša osumnjičenih za klađenje. Na toj je listi i Kalac.

- Ne znam što čekaju, zašto i meni to ne jave, kad s time nemam veze . Svi su mnogo pričali o tome, a to nema veze sa stvarnošću.

Post je objavljen 08.01.2007. u 15:49 sati.