Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

I Labinjane zanima SF

Pozvali me susjedi iz Labina da im održim predavanje o domaćoj SF-sceni, čega gdje ima, kako pisati i gdje to pokušati objaviti, pa se vrlo rado odazivam. Evo njihove službene obavijesti:

Multimedijalna udruga Šćurak iz Labina organizira danas u 19.30 sati u Klubu mladih Novi horizonti predavanje o znanstvenoj fantastici. Predavač je novinar Glasa Istre Davor Šišović.

Veseli me ta inicijativa, jer Labin je jedno od jačih spisateljskih uporišta istarskih esefičara. Labinjani kojima smo dosad objavljivali priče u Istrakonovim zbirkama su Emilijana Vozila Mohorović, Robi Selan, Leon Zambon (posljednje dvojica su objavljivala i drugdje), tamo djeluje i nadareni mladi SF ilustrator Bojan Peršić, labinska kulturna i književna scena može se pohvaliti mnogim dosadašnjim inicijativama i uspjesima (od ne-esefičara preporučujem čitanje onog što pišu Roberta Razzi, Sandro Gobo, Morin Kudić i drugi Labinjani), a nakladnička kuća Matthias Zorana Milevoja ne samo da preživljava u ovim teškim vremenima, nego često iznenađuje svojim izvanrednim izdanjima. Eto, baš mi je drago gostovati u Labinu i pripomoći da se klica SF-a primi i razbuja, kažu mi domaćini da za ovu temu ima čak dvadesetak zainteresiranih, što je jako vrijedno podrške.

Post je objavljen 08.01.2007. u 11:58 sati.