Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gunsnroses13

Marketing

9. DIL

Jedan od najpoznatijih javnih incidenata kojima je sudjelovao Axl Rose bili su nemiri na koncertu u St. Louisu. Rose se namjerio na jednog gledatelja iz publike koji ga je snimao kamerom i rekao mu da prestane snimati. Kad ga ovaj nije poslušao, udario je tog obožavatelja, i tada je nastao kaos. Članovi benda su se razbježali, a Rose je okrivljen za te nerede. Policija ga je pokušala uhititi i poslatia sud, no nije u tome uspjela jer je bend otputovao u Europu na tuneju.

Drugi album Guns N' Rosesa "Use Your Illusion" bila su ustvari dva albuma, prvi i drugi dio,koji su izdani u isto vrijeme. Kritičari tvrde da bi to biojedan od najboljih albuma svih vremena da su najbolje pjesme s oba albuma stavljene na jedan album. Oba albuma su završila na vrhu američke ljestvice, i to na prvome drugome mjestu. Axl Rose je obožavao glazbu Eltona Johna i grupe Queen, pa je na tom albumu uveo više klavira, bedžo, pa čak i sitar. Na albumu su se našle ljubavne jesme "Don't cry" i "November rain", ali i "You could be mine", koje završila u filmu "Terminator II". Naime, Arnold Schwarzenegger je prišao Axlu Roseu, rekao mu da obožava Guns N' Roses i zamolio da jedna njihova pjesma bude ufilmu. Schwarzenegger se pojavio i u videospotu za tu pjesmu.

Pjesma „November rain“ i pogotovo videospot za tu pjesmu učinili su Guns N' Roses oravom mainstream atrakcijom. Ta je pjesma bila posvećena njegovoj tadašnjoj djevojci, supermode Stephanie Seymour. Ona je bila poznata party girl, sklona drogiranju i raskalašenim zabavama, koja je prije Rosea hodala s Warrenom Beattyjem. No veza s Axlom Roseom nije potrajala, i to zbog njegova manijakalnog ponašanja. Bio je uvjeren da ga proganjaju ljudi događaji iz bivših života. Bivšoj supruzi Erin Everly jednom je rekao da su njih dvoje bili Indijanci u prošlom životu, a da je ona ubila njihovu djecu, da je u ovom životu on zato tako okrutan prema njoj. Tvrdio je i da ga opsjeda John Bonham, pokojn bubnjr Led Zeppelina, ali i Courtney Love, zbog čega se podvrgavao egzorcizmu. Stephanie Seymour, također žrtva njegova zlostavljanja, tužila ga je sudu, a on joj je morao platiti 400.000 dolara odštete. Stephanie Seymour bila je navodno jedina žena s kojom se želio vjenčati i s njom imati djecu, pa ga je taj pred stvarno pogodio. Nakon toga više nikad nije našao takv stabilnost u svom privatnom životu.

I SA MALIN ZAKAŠNJENJEN SRITNA SVIMA NOVA 2007. GODINA!!!

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 07.01.2007. u 15:31 sati.