Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/putdosrca

Marketing

TVOJE IMEPrisjećajući se danas Isusovog krštenja nekako se prisjećamo i svoga imena.


Nemati ime za Izraelce je značilo isto što i "biti bezvrijedan". Osoba bez imena nije imala nikakvo značenje. Nisu se osvrtali na nju. Prema Starome zavjetu, u imenu su skrivene one mogućnosti koje nam je dodijelio Bog. Sam Bog mi je pripravio ime: izmislio ga je i dodijelio mi prema njemu darove i sposobnosti koje mogu razvijati tijekom života.

Biblija stavlja jak naglasak na to da na Bog preko ljudi daje ime - a Bog to ime štiti. Nijedan čovjek nema moć nad njime. Nitko nam ne može nauditi jer je naše ime u Božjim rukama.

Svatko tko izgovori tvoje ime misli na tebe takvog kakav jesi. U njemu se odražava nečiji odnos prema tebi, njegovi osjećaji, ljubav i naklonost, ali negdje nažalost i njegove predrasude i podsvjesni otpori.

Tvoje ime ima svoje značenje. Jesi li se zanimao za podrijetlo svoga imena?
Zaviri u leksikon kako bi upoznao značenje svoga imena.
Što ti je pritom palo na pamet?
Čime te ono dirnulo?
Vjeruj u značenje pripisano imenu.

(Anselm Grün)Bog ima isto toliko imena koliko ima živih ljudi.

(Andre Gide)Mali dodatak:
"Otkrila" sam da na ovaj slide show možete kliknuti, pričekati (dulje ili kraće vrijeme, ovisi kakvu vezu s Internetom imate) i otvorit će vam se ove fotografije u originalnoj veličini. Možete ih spremiti ili - staviti na svoj blog jer će vam tamo ponuditi i kod... Ideja nije loša!

Post je objavljen 07.01.2007. u 15:30 sati.