Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samuelerose

Marketing

8. poglavlje

Danas za doručkom sam odlučila priznati Nicolette i Amy sve što mi se događalo u zadnjih par dana.
- Nicolette, Amy moram vam nešto reći. - počela sam.
- Pretvorila sam se u uho - rekla je Amy.
- Ne, ne ovdje. Idemo u društvenu prostoriju. -
Baš kada sam to rekla u Veliku dvoranu došle su sove. I ja sam dobila pismo. Bilo je od mojih roditelja. Iz kuverte je ispao list papira (moji su bezjaci, pa se baš i ne služe pergamentom) na kojemu je bezjačkim ljepilom bio zaljepljen brižljivo izrezan članak iz Dnevnog proroka, a ispod je bila poruka. Pogledala sam naslov članka: Zatvara li se Hogwarts? Dok sam čitala naslov skoro sam se udavila komadićem prepečenca kojeg sam maloprije stavila u usta. Kada sam ga konačno uspjela progutati, drhtavom rukom pružila sam taj list papira Nicollete. Ona i Amy su počele čitati članak. Nedugo zatim obadvije su probljedile od užasa.Amy je briznula u plač. Ona nije imala roditelje, živjela je kod djeda. On je bio strog prema njoj i zato nije voljela preko ljeta ići doma. Ako se sada zatvori Hogwarts to je za nju značilo kraj školovanja. Ja i Nicolette smo je počele tješiti. Nedugo zatim smo sve tri otišle u društvenu prostoriju. Ja sam još morala nači pismenu potvrdu roditelja da mogu ići u Hogsmeade. Brzo sam je našla. Stigle smo točno kada je Filch počeo provjeravati potvrde roditelja za odlazak.Vani je bio maglovit jesenski dan. Ubrzo smo stigli u Hogsmeade. Sjetila sam se da se trebam naći sa Enikom. Potražila sam je pogledom, no ona je mene prva primjetila.
- Bok Samuele. -
- Bok Enika. Ovo su Amy i Nicolette. -
- Što kažete da odemo Kod tri metle na vrući pivoslac. - predložila je Enika čim je vidjela da smo sve tri nekako pokisle.
- Može - odgovorila sam.
- Putem smo pričale o svemu i svačemu. U Kod tri metle, je uvijek sve odisalo toplinom i čistoćom. Sjele smo za jedan od rijetkih slobodnih stolova i naručile tri pivoslaca. Na tren sam zaboravila na sve brige. Ali samo na tren. Odjednom sam se sjetila:
- Pa zar se obično posjeti Hogsmeadima ne održavaju vikendima? - upitala sam
- Zar uvijek moraš biti tako sumnjičava? - ubacila se Amy, ali se ubrzo sjetila onoga famoznog članka, pa je ušutila.
- Pa da, to i je čudno, ali zašto se vi danas tako čudno ponašate? - upitala je Enika
Iz džepa pelerine sam izvadila list papira i pokazala ga joj. Učinak je bio isti kao i kod Amy i Nicolette.
- Sada smo se svi deprimirali zbog jednog najobičnijeg članka. Pa ovi izleti u Hogsmeade su namjenjeni da se zabavimo, a ne da sad tu tugujemo. - Nicolette je pokušavala podignuti raspoloženje. Popila sam jedan gutljaj pivoslaca. Sada mi je bilo malo bolje.
U prostorije su došle pridošlice. Tamo su bile dvije djevojke. Pokušavale su naći slobodan stol, ali sve je bilo puno. Prišle su našem stolu.
- Možemo li sjesti ovdje, nema mjesta - upitala je prva djevojka.
- Što se nas tiče može. - odgovorila sam u ime svih.
Djevojke su sjele na dva slobodna stola. Ubrzo sam saznala da je jedna zove Joanna Jonnson, a nadimak joj je J.J., a druga Cornelia Hale, ali više voli kad je zovu C.N. Raspoloženje se odmah diglo. Kada smo ispile sav pivoslac otišle smo do Medičarnice. Tamo smo kupile sve i svašta. Bilo je super. Bila sam sretna. Istinski sretna. Kada sam se vratila iz Hogsmeada bilo je kasno poslijepodne. Kada sam sišla na večeru. Atmnosfera nije odavala istinu. Zatvaranje Hogwartsa. Nakon večere sam se bacila na pisanje gomile zadaće. U jedanaest sati sam se mrtva umorna bacila na krevet i zaspala.


Post je objavljen 07.01.2007. u 12:37 sati.