Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ozbiljnozanimljivapitanja

Marketing

Pitanje četrnaesto

Sanja 45 mi je dala idelju za sljedeće pitanje. Napisala je:“Sada po novim teorijama se govori da smo nastali iz crne materije, a da postoji i bjela..Svi ostali se slažu da ćemo nestati i da će opet priča krenuti ispočetka.“ Budući da su znanstvenici dokazali postojanje crne materije i u današnjem svemiru (kao i bijele) pomoću gravitacijske sile u prostoru koja je puno veća od one koju bi mogla proizvesti vidljiva nebeska tijela. Dakle, mora postojati još materije koja nije vidljiva i zato su je nazvali tamnom tvari ili crnom materijom.
Ako je tako, tada bi mogli zamisliti, da se svemir stvara (nastaje) stalno i neprekidno u svakom trenutku neograničenog vremena i u svakom kutku neograničenog svemirskog prostora, tj. da nevidljiva energija u tamnoj tvari prelazi u vidljivu materiju – postaje naš vidljivi materijalni svemir. To bi značilo da se naš materijalni svemir vječno svuda stvara i istovremeno vječno i svuda pretvara u nevidljivi energijski svemir. Isto tako, ako se svi znanstvenici slažu da ćemo nestati i da će sve krenuti ispočetka, možemo zamisliti da vidljiva materija putem zračenja nestaje i pretvara se u nevidljivu energiju ili nazad u tamnu tvar i to stalno i neprekidno u svakom trenutku neograničenog vremena i u svakom kutku neograničenog svemirskog prostora.
JE LI MOGUĆE DA JE SVEMIR VJEČNO STVARANJE BEZ POČETKA I KRAJA? MOŽEMO LI SVEMIR SHVATITI KAO POJAM „VJEČNO STVARANJE“, UMJESTO KAO SVEMIRSKI PROSTOR ISPUNJEN VIDLJIVOM MATERIJOM, KOJI NASTAJE (IMA POČETAK) I NESTAJE (IMA SVRŠETAK) U VREMENU I PROSTORU? (Što je vjerojatnije?)


Post je objavljen 07.01.2007. u 12:12 sati.