Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fanny7

Marketing

HAPPY BIRTHDAY!!!!!!!!!!!!!!!!

Još jedan blagdan prolazi, životi nam ulaze u normalniju fazu. Iako volim ugođaj Božića i Nove godine, u neku ruku mi je drago da je konačno - sve prošlo.
Nama je subota počela još u ponoć, kad je počinjao film "Bijeg iz Alcatraza" s Clintom Eastwoodom. Otišla sam do špajze, otvorila bocu vina i vratila se u krevet. A onda se prismucala Paji uz rame i kušnula ga onako zvučno, da je sve pucalo. Onda mi se pridružila Zmaja, koja je u ponoć još uvijek puna energije, pa smo zajedničkim snagama izgnjavile našeg - oca i supruga. Doduše, bilo bi mnogo bolje da Pajo nije večerao sir, vrhnje, špek i - crveni luk. Zmaja je prigovarala, a ja sam i tako pomalo oguglala na njegovu strast za lukom i češnjakom. A i vele da pravi muški moraju mirisati (smrdjeti) na crveni luk i češnjak.
Ujutro nas je probudila moja sister, koja mu je donijela after shave kolekciju (nisam vjerovala da se miris luka osjeti do drugog kvarta). Još u pidžamama smo pili kavu i tračali njezine susjede koji su pak prijavili - svoje susjede da drže psa vučjaka u stanu (!!). Moja sister meni donese uvijek friške informacije, tako da ne živim u neznanju (svojedobno sam imala školsku kolegicu, koja je živjela u Stuttgartu i od tamo mi pisala što se novog događa u našem malom mistu). Daklem, sad znam više nego što sam znala jučer...
Za ručak sam kuhala juhicu s rezancima, fine odreske u umaku od šampinjona, pečeni krumpir, zelenu salatu, paradajz salatu i pečene paprike. Kolače sam sakrila, pa su sad svi sretni što ih još ima, a ima i francuske za večeru (ona je opstala, a nisam je morala sakriti, bit' će da su guzice prepune).
Danas je bilo toplo kao da dolazi proljeće, još samo da počnu cvasti visibabe u štreki. Sad mi je žao što sam podmazala i pospremila Gecka. Zasvrbilo me u nogama i malo je falilo da ga probudim iz zimskog sna, što ne znači da ne budem, jer su rekli da će cijeli slijedeći tjedan biti topao i sunčan.
Poslijepodne sam sjela van i zabavljala se gledajući susjedove mačke kako strateški napadaju vanjglu s mesom - napacanim za dimljenje. Prvo su sjele pored, onda su počele njuškati i gurati capicama poklopac. Čitavo vrijeme su gledale prema meni, kao da su kužile da ih špijuniram. Ja šutim, mace polako napreduju, poklopac konačno pada...ustajem i vičem - šicccccccccc... Maca se povlači, a onda uz pogled upućen meni ponovno u napad. Baš me zanimalo dokle će. Popela se na prednje noge i glavu unutra, ja opet - šiccccccccccc, a maca se pravi da me ne čuje. I pogađate - morala sam okolo do susjeda da ga obavjestim da poduzme odlučne korake u svezi mačaka i vanjgli.
Možda bi i pustila da vidim dokle će mice ići, no tamo se pacaju i dvije naše table špeka, pa nisam mogla šutjeti (!!).
Kao što vidite, provela sam ludo zanimljiv dan.
Kao osoba jakog karaktera, prije nekoliko dana sam počela raditi trbušnjake i istezati se. Kako volim sjediti s nogama podignutim pod bradu, neku večer sam osjetila da me između koljena i brade "žulja" trbuh, pa sam odlučila poduzeti nešto s time.
Maloprije je stigla Zmaja. Otišla se prošetati s prijateljicom po korzu. Zaletila se u - stalak za bicikle i cijela joj cjevanica plava. Blagi bože, ona sa svojim dugačkim udovima i metrenim koracima, mogu si zamisliti kako je to izgledalo - gledala je svuda uokolo, samo ne ispred sebe. Noga joj nije bila tako plava ni kad je došla s natjecanja. Sad drži ledeni jastučić na nozi i - jamra...
Do čitanja, pozdravljam vas i ugodno provedite posljednji blagdanski vikend, jer do Uskrsa više nema... Pardon, ima Valentinovo (da znam Penellope) - ali tada nije naglasak na hrani...
wavewavewave

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge


Post je objavljen 06.01.2007. u 18:31 sati.