Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Mafijaške prijetnje na Hvaru

Metak u kuju ekološke aktivisticeDanas je na mail cnn bloga stigao scan članka iz jednih lokalnih novina u Dalmaciji (na žalost ne znam kojih), koji govori o prijetnjama hvarskoj lučkoj kapetanici i ekološkoj aktivistici Đani Fio. Radi se o klasičnoj mafijaškoj prijetnji izvedenoj na način da je njezin kućni ljubimac, kuja Lili ustrijeljena iz vatrenog oružja. Čitav članak može te pročitati ako kliknete na sliku. Važno je napomenuti da Đana Fio ni na koji način nije bila povezana s dokumentima objavljenim na ovom blogu.

Đana Fio godinama se bori protiv pljačke i devastacije otoka Hvara, a postala je i poznata u javnosti po slučaju koji se odigrao 2006. godine u hvarskoj luci kada nije dozvolila vez jahti nekakvog tajkuna. Više o tome možete pročitati na www.jutarnji.hr.

Sve u svemu čini se da su ogromni novci sumnjivog porijekla u igri oko, ne samo Sunčanog Hvara, već čitavog otoka, a državne institucije uporno ne rade svoj posao. Pitanje je tko i zašto koči istragu o događajima na otoku Hvaru, dozvoljava devastaciju otoka i tko je to toliko moćan da se usudi prijetiti čak i mafijaškim metodama?

Post je objavljen 06.01.2007. u 15:09 sati.