Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Kozmetika petkom

Prvo cu vam pokazati gdje sam dosad bila, tj. gdje sam odvela svoje koke da potrose i ono malo love sto im je nakon ovih ludih dana ostalo. Nakon sat i pol u tom predivnom engleskom raju, otisle smo na veceru, tako da ce danas biti vise slika i manje teksta. Imaju predivnih cvjetnih i kamenih potpourri-ja u rucno radjenim drvenim kutijama, ja sam sebi kupila divnu putnu verziju omiljenog mi Summer Hilla snizenu na 12 eura, odlicno! I ja sad imam poklon za sljedeca dva rodjendana i jos jedan u zalihi i ljepote za mene. Posto sam se za zapricala s prodavacicom i objasnila zasto necu nista za lice i zasto ne valja, jadna nam je udjelila pola vrecice testera (dobro na nas cetiri) samo da ja usutim LOL.

Svaki poklon predivno zapakiraju.....muz je dobio cajeve od metvice, prvo je mirisao kutiju 15 minuta a onda si je skuhao salicu bozanstvenog napitka. Imaju i odlicne engleske kekse u limenkama ja grickam one sa brusnicama, imaju i delikatesne marmelade....carobnu njeznu liniju na bazi zvoncica...http://store.crabtree-evelyn.com/gift-ideas.html, znam da sam vec pisala o njima, ali svaki posjet tamo je nova inspiracija...cerek

zvoncici i keksi:





ako naidjete na ovaj ducan, preporucam ovo protiv moljaca, predivno izgleda a jos ljepse mirisi, te putna verzija toaletne vode:






U nastavku, kako provodimo vrijeme kad cuvamo klince... kod nas je uvijek veselo i kreativno, lica se ne vide, jer sam protiv stavljanja djece na net, a da ih se moze prepoznati.





Final products cerek





A kam ja idem nakon sto se sad odlogiram, pa pravac u krevet, zamislite ovo, pa jos dvaput toliko, tak izgleda moj mali raj, znam da nije kolicinski puno, pogotovo za nekog tko toliko pise o kozmetici ali dovoljno za njegovan look.


Body shop cetka: ovo je moja nova ribacica
.

Mozda da krenem s objasnjenjem zasto cetka na gornjoj fotki. U subotu sam vozila frendicu na aerodrom i po povratku svratila u the body shop, osim poklona za naredni frendicin rodjendan kupila sam i facial blotting tissues, 65 komada i to iz linije tea tree oil, istih imaju i iz linije E vitamina.
Ne svidja mi se sto nema neki trajniji etui (sve je zapakirano u minijaturni kartonski dzepic), cijena od 3,50 eura mi se svidja. Nemojte se cuditi ruznom masnom papiru i uzivajte u vasoj divno matiranoj T-zoni. Spas za one kojima se taman 4-5 sati od sminkanja usjaji T-zona, meni se to ljeti redovito dogadja, iako nemam masnu kozu. Kupila sam i rucnicic od posebnog pamuka, cijena 4,00 eura koji detaljno ocisti lice. Realno nije mi to trebalo niti treba da bi se lice dobro ocistilo. Ali eto, bolje to nego cokolada, a moja omiljena bas toliko kosta. U svakom slucaju NE koristiti ako imate problematican ten. Ako imate o.k. ten i igra vam se - obavezno oprati i isprati nakon koristenja. Isti dolazi pakiran u prozirni etui (kojeg mozete ponovo zatvoriti) dolazi DIVNO mekan i vlazan. Kad se osusi, postaje krut poput komada gipsa, naravno do sljedeceg kontakta s vodom. Naravno mene je fasciniralo kako to da se ne ulovi pljesan, a na moje krpe ako bi zaboravila dva dana u masini se sigurno ulovi. Objasnio mi je da je odlucujuca tekucina (dobro to sam znala i sama) no nazalost ne pisu koja je to tocno, a to je vazna informacija ukoliko zelite provjeriti jel bi vi to nesto htjeli na licu ili ne. Dakle jos jednom, krpicu redovito u masinu, u protivnom ce postati rasadnik bakterija. Ima osoba koje mjesecima ne operu svoje kistove za sminkanje i onda se cude odkud im odjednom pristevi. No da, dan kasnije sam skuzila da sam karticu zaboravila u ducanu, dakle morala sam se zrtvovati i opet u ducan wink. Parkirala sam tamo gdje je dozvoljeno ostati max. 15 minuta, kao samo cu pokupiti karticu, ali uspjela sam proci pola aerodroma u tih 15 minuta, i sim i tam i jos kupiti cetku za ledja. Ako ste skloni izbijanju pristica na ledjima, izbjegavajte ovo. Mene lijepo razbudi ujutro prilikom tusiranja i dobro pripremi kozu za guam blato. Cijena joj je bila 5 eura i ima plasticnu kapicu da se ne prasi dok ju ne koristite. Osim sto sam dobila nekoliko testera svaki od 15 ml (to su one njihove bocice koje sami pune), poklone zapakiraju predivno i besplatno u velike crno-crvene samtaste kutije, sa velikom masnom. Doduse to je bilo samo sad za praznike ali u pravilu takve kutije po gradu prodaju po 30 eura.
Dobar je i Lip Line Fixer za 8 eura, olovka na uvlacenje, koja ce sprijeciti ruz da se razlije u okolne fine borice, dame preko 40-ete obratite paznju.
Inace - L'oreal kupuje Body Shop. Kakve ce to promijene donjeti na ovom dijelu kozmetickog neba - strpljen, spasen.

Narucila sam i nesto Neutrogene, Dove i ostalih stvari kojih nema u Europi, cekam da mi dodje posiljka pa da vas informiram. Narucila sam preko amazona.com.

Ponoviti cu pitanje od proslog puta jer nije nitko odgovorio:

na svoje bijele i crne liste stalno nadopisujem proizvode, nisam mjesecima posteno stigla sortirati, tako da sad imam poveci dokument koji prvo treba pocistiti u odredjene kategorije ili po proizvodjacu ili po vrsti proizvoda: naime tonik, maska, korektor i slicno. Koja vam se podjela ili sistematizacija cini bolja i zasto? Hvala.

Pisala sam prosli put o Balei, danas mala ali vazna nadopuna: provjeravala sam na jedan upit kremu
Balea Anti-Falten Tagescreme Q10+RonaCare VTA - i doticna ima UVA i UVB zastitu, ima i hit u zalazu Q10 i i patentirani RonaCare, vise o tome ovdje merck

Tekuci puder La Roche Posay Unifinace - fine film corrective make-up, cijena 16 eura, kolicina 30 ml u tubici. Tekstura: emulzija. Dobro prekriva, sadrzi 25% pigmenata, drzi gotovo citav dan, na reklami kazu 8 sati ali ja se nasminkam u sedam ujutro i oko jedan, dva moram pokupiti sjaja sa T-zone, pogotovo ako nisam ujutro presla cetkom i kompaktnim puderom po istoj, ja koristim najsvjetliju nijansu i ne bi me smetalo da je mrvicu jos svjetlije. Ima 5 boja: champagne, tendre, sable, vanille, canelle. Dovoljno svijetla nijansa ce odlicno posluziti i kao korektor. Ima SPF 10.

Drugi je ista firma, ista linija Skin-like Foundation, cream to powder u tubi. Ako imate suhu kozu, izbjegavajte. Dobro za mjesovitu do masnu. Zamjerka La Roche-u: nemaju jedinstven nacin tipiziranja boja, na jednom se vodite imenima, na drugim brojevima tako da nijanse unutar jedne te iste linije nisu usporedive, sto je za posljedicu imalo da apotekarka nije znala dati ekvivalent ivory boji. Cijena 2 eura vise zbog svog pudrastog svojstva. Zutu i zelenu nijansu zaobidjite u sirokom luku.


U svakom slucaju, kad ste na cistom sto mozete ocekivati, dobiti cete dobre pudere za relativno malo novaca.

Ne tako dobra vijest iz svijeta kozmetike je da je FDA kao i njena europska inacica predlozila zakon kojim se proizvodi koji sadrze hydroquinone (izbjeljivaci) ubuduce izdaju iskljucivo na recept, jer su sve samo ne bezopasni, ukoliko se koriste bez predznanja.Trenutno se jos koncentracije do 2% mogu kupiti u slobodnoj prodaji, a one jace i sad idu na recept. Neki ga smatraju (nema znanstvenih dokaza) i kancerogenim. Zapravo ljudi koji koriste izbjeljivace, a onda bez SPF-a idu na sunce itekako imaju vecu sansu dobiti rak koze, ali ne zato jer je sastojak to prouzrocio nego jer oni s istim nisu poduzeli potrebne mjere opreza.

Dok se to ne dogodi, evo jos jednog dobrog izbjeljivaca:
Alpha Hydrox - Spot Light Targeted Skin Lightneer 10% likolne, 2% hydroquinona i pH 3.3 te pakiranje u tubi i cijena manje od 15 dolara bi rijetke trebalo ostaviti ravnodusnima.
http://www.alphahydrox.com/

Tko ima puno love i hoce dobar korektor, Chanel je izdao novi Pro Lumiere Correcteur Professional Finish Concealer i to za 40 eura! Ima 5 nijansi, jako dobro prekriva i meni je preskup. Ima testera, ja sam dobila jedan, broj 10, taj je najsvjetliji. Svakako testirati prije kupnje.



Da ne zapostavimo crnu listu imamo danas jedan proizvod i za nju:
Clinique - Full Potential Lips Plump and Shine

- za 17 eura ima mentola, papra i jos divota koje ce vam iziritirati usne, one ce nateci i biti punije pola sata, sat vremena. No znamo da je svaka iritacija koze LOSA. Jednako tako znamo, ako bi ovaj proizvod koristili svaki dan, potpuno bi isusili i unistili usne.

Sad idem na svoj hitno potreban beauty sleep, sutra dopodne imam remont - pediker i co. Ostatak vikenda rajzam. One spominjane namaze cu vam ispisati cim testiram jos nekoliko.

Post je objavljen 05.01.2007. u 23:00 sati.