Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lifesucksgetusetoit

Marketing

...deset zapovijedi za Novu Godinu...

10 zapovijedi u novoj godini
Koja je tvoja novogodišnja odluka i držiš li je se? Je li samo jedna?
U novoj godini želiš biti sretnija osoba? Evo najvažnijih mudrih odluka!
U novoj godini želiš biti sretnija osoba? Evo najvažnijih mudrih odluka!
1. Budi ono što želiš

Zapitaj se kakva osoba želiš biti i budi to što želiš, što jesi i u čemu se osjećaš najugodnije! Na primjer, ako nisi jako pričljiva osoba i ne ide ti baš čavrljanje, nemoj se prisiljavati na small talkove. Ako si, primjerice, vedra osoba i uvijek spremna za akciju, djeluj! Budi ono što ti paše, a ne ono što misliš da tvoja okolina očekuje.

2. Razmišljaj pozitivno

U svemu uvijek traži pozitivnu stranu - to se može uvježbati!
Izbaci crne misli iz svoje svakodnevnice i općenito raspoloženja koja te tjeraju na suzice. Kako? Uvijek traži pozitivnu stranu u svemu što ti se događa, sjeti se da se, kad god se jedna vrata zatvore, neka druga otvore! Svakog se jutra nasmiješi sebi u ogledalu i veseli novom danu. Ako ti se događa nešto zaista tužno, sjeti se da vrijeme liječi sve rane, tj. da će s vremenom biti lakše.

3. Ne svađaj se

Malo rasprava nekad dobro dođe kako bi se neke stvari razjasnile i kako bismo se izborili za svoja prava, no česti sukobi, npr. sa starcima, neće dovesti do sretnog rješenja, već samo do sve većih napetosti i nerazumijevanja.

Nesporazume uvijek pokušaj rješavati na miran način – nemoj dozvoliti da tobom upravljaju izljevi bijesa, već ti upravljaj njima.

4. Više se kreći

Nekima je bavljenje tjelovježbom ili sportom svakodnevnica, no neki na tom polju zabušavaju jer im se ili ne da ili 'nemaju vremena'. Tjelovježba i kretanje bar tri puta tjedno po sat vremena važni su ne samo da bismo se dobro osjećali fizički, već i psihički. To je zdravo i potiče dobro raspoloženje. Kad si u bedu, samo jedna polusatna brza šetnja razbistrit će ti misli i vratiti te u normalu.

5. Nauči štedjeti

Koliko puta ti se dogodilo da si morao/la hitno si kupiti novu obleku ili tenisice, a nisi imao/la dovoljno novaca baš za onakve kakve si htio/la? Pokušaj od svakog džeparca ili darova od rodbine malo uštedjeti i uvijek imati neku svoticu za crne dane ili iznenadne potrebe. Tu je naviku dobro steći što prije u životu jer će ti kasnije, jednog dana kad se budeš sam/a financirao/la, itekako dobro doći.

6. Potrudi se u školi

Tvoje maštanje o tome kako bi lako mogao/la imati više petica ili manje neopravdanih, kad bi se samo malo potrudio/la, uvijek ostane samo maštanje, koje nikad ne provedeš u djelo? Neka se od ove godine tvoja volja da redovitije učiš, poboljšaš ocjene i ozbiljnije se posvetiš školskim obavezama provede u djelo! Treba ti samo malo upornosti!

Pokaži drugima koliko ti znače!
7. Riješi se loših navika

'Ubijaš' se u slatkišima? Grizeš nokte ili kožicu oko noktiju? Pušiš? Napiješ se svake subote tako da ne znaš za sebe? Psuješ kao da piješ vodu? Pokušaj se u novoj godini riješiti svojih loših navika!

8. Pokaži drugima da ih voliš

Svim osobama koje ti puno znače u životu i koje voliš to i pokazuj, češće. Zagrljaji, lijepa iznenađenja, druženja… Pokloni pažnju i ljubav, daj i primit ćeš. Ujedno se potrudi izbjegavati egocentričnost i razvijaj osjećaj za druge, slušaj ih kad govore i nauči praštati.

9. Čitaj knjige

Ne samo lektiru, već i druge knjige. Postoji čitav niz odličnih knjiga koje će te itekako zaintrigirati (čitaju se u jednom dahu), a koje će te potaknuti na razmišljanje, inspirirati te ili jednostavno rasplamsati tvoju maštu. Znaj da se na osobi osjeti je li načitana ili ne – što više knjiga pročitaš, bit ćeš bogatiji/a duhom i znat ćeš se bolje izražavati. Upravo si u životnom razdoblju kada zapravo imaš najviše vremena za čitanje, iskoristi to!

10. Popravi zube

Svi koji zubaru odlaze tek kad ih zub počne boljeti, vrijeme je da ove godine promijene svoj stav! Zubaru treba ići svakih šest mjeseci (ili i češće, ukoliko imaš kvarljive zube i jedeš mnogo slatkiša), popravljati karijes još dok je mali i redovito čistiti kamenac. Tako je život ugodniji.

Post je objavljen 05.01.2007. u 20:32 sati.