Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Ima li divota u Svemiru?

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja uvođenja kulturnoga reda u naš mili grad, netko se sjetio otvoriti "znanstveni kafić" na šminkerskom mjestu u kojega ponekad i vrlo rijetko, prema osobnom sudu, zalaze ljudovi željni upijanja znanstvenih spoznaja.
Ali eto, krenula sam vidjeti na što će to nalikovati i dbro se zabavila. U skučenom prostoru tridesetak ljudi sjedilo je uz čaj i keksiće. nitko nije ni s kim pričao pa mi se u jednom trenutku pričinilo da pričaju tim nekim "svemirskim jezikom", a ja ih ne čujem jer sam samo običan ljud.
Ja pak nisam našla mjesto za sjesti pa sam se morala našankirati (doduše nije mi teško palo jer mi se cijela atmosfera nije činila zabavnom) i tješiti se pivom jer svi znaju "da je totalno patetično na šanku piti bilo što drugo osim pive ili žestice". I tako sam čekala gospodina predavača da dođe i uveseli veseli trenutak i vesele ljude. Tko čeka, nažalost dočeka.
Nakon ulaska gospodina predavača (koji je by the way kako kažu jedan jako inteligentan i šarmantan mušarac) u skučeni prostor svi su zašutili iako su već svi šutili (malo mi čudno zvuči ova konstatacija, ali tu sam frazu pročitala u nekom romanu).
I onda krene štorija od svemira. Ja sam se gospodinu predavaču prilijepila uz bok, sa čašom pive u ruci ako predavanje potraje, no nisam uspjela čuti niti jednu njegovu riječ. Bacim eto tako pogled na ljudove u publici ne bi li shvatila čuju li oni ili ne, ali ništa. Njihove kamene face (i tu sam frazu negdje pročitala) nisu odavale ama baš ništa. I ŠTO DA SADA RADIM???- pomislih. Neugodno mi je stajati mu iza leđa, ali još neugodnije glumiti da ga čujem kada ga ne čujem. Ipak da ne lažem sto posto, čula sam kada je rekao sljedeće tri riječi- svemir, život i organska kemija. Tužno sam se povukla za svoj šankić sa čašom pive u ruci i ispucala haiku na osnovi tri riječi koje sam čula.

Organska je kemija je život
život je organska kemija
svemir nije život nije organska kemija
organska je kemija je svemir.

Pljesak molim za vrhunsku manipulaciju trima riječima !!!
Ispijala sam tu, još uvijek istu pivu i čavrljala s prijatelicom o zajedničkom prijatelju koji je zavidan drugome zajedničkom prijatelju zbog osobnih frustracija iz mladosti koje se manifestiraju maničnom refleksijom u određenim mejsecima godine. I tako mi pričamo kadli nam neka gospođa iz publike blago zaprijeti da ušutimo jer ni ona valjda ne čuje gospodina predavača. HAHA, ni oni ga ne čuju. Pao mi je kamen sa srca jer sam u jednom trenutku čak pomislila da sam pukla na živce i sluh. S obzirom da sam u međuvremenu popila tu izmrcvarenu pivu i u sebi se derala na ŠEFA koji mi je preporučio to predavanje odlučila sam posjetiti prijatelje na drugome šminkerskom mjestu.
Joj kako nam je drago da te vidimo!!! Ma vidite me svaki dan, što vam tu ima biti drago. I tako mi čavrljamo i pijemo, naravno, pivu kad se pojavi naš svima zajednički prijatelj s plavušom koju smo svi zajedno upoznali prije mejsec dana.
(Da se podsjetim, prije mjesec dana na službenoj finoj večerici bila je i ta plavušica, samoprozvana marketinška stručnjakinja, čitaj - studentica koja me totalno ugnjavila jer sam ja popljuvala novu reklamu za HPB i dala joj naputak kako izraditi kampanju za Volvo. Njoj se to ponižavanje s moje strane očito svidjelo pa me grlila i ljubila.) I naravno meni vrag nije dao mira pa sam cijelo vrijeme bila izrazito ljubazna prema prijatelju i obraćala mu se sa srećo i ljubavi na što je plavuša podivljala i ružno me gledala (iako su pretpostavljam tek na prvom spoju iliti druženju, a ona je već tako posesivna). No onda meni opet vrag nije dao mira pa sam se počela praviti pametna, kao ono ja sam najpametnija u Rijeci, Hrvatskoj i u svemiru pa je ova opet podivljala i kao simpatično mi rekla da sam "umišljena kuja". Ja naravno jesam umišljena kuja i to nije nikakva uvreda na što je ova opet podivljala jer nije mogla na brzinu smisliti novu uvredu. I O ČEMU DA VAM VIŠE PRIČAM? Toliko divota u svemiru u jednoj noći već dugo nisam vidjela i baš sam sretna što se predavanje gospodina predavača ipak isplatilo jer je zaključak večeri- postoje ljudovi "umišljene kuje" i oni drugi (čitaj- 10 vrsta ljudi: "oni koji znaju binarni kod" i oni drugi).

Post je objavljen 05.01.2007. u 09:53 sati.