Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/julieta

Marketing

....poruka sebi za 50 god. Koja je!?

Upravo sam gledala Tree Hill - eto, nije mi se niti spavalo, niti citalo, niti ista drugo korisnije radilo. Ne volim bas upaljenu televiziju - odvraca pozornost, zatupljuje, u vrijeme kada sam doma nema nista pametnog niti zanimljivog za mene - iako je u zadnje vrijeme cesto palim.
U navedenoj seriji bila je spomenuta vremenska kapsula - poruka sebi za 50 godina. Sto bi sami sebi rekli!?
Huh, da.... tko ziv, tko mrtav do tada.... ali vrijedi pokusati razmisliti - sto pametnog mozes sebi poruciti?

ODLUCIH POKUSATI! EVO MOJE PORUKE:

Draga moja,
znam da si dosta puta bila nestrpljiva za otvaranje ove kapsule, a znam i da cesto nisi htjela da prode tih 50. god. No... time is up!
Ne znam kakav ti se zivot nudio, koje su te sve odluke cekale, no nadam se da si ih dobro iskoristila.
Sada imas 73g i sigurno si puno pametnija nego kada si imala 23g. Ne zelim mudrovati, zelim te prisjetiti....
Prisjeti se kako su te Najdraza i Tajo znali isekirati. Onako, u sekundi naljutiti. Jedne sekunde se ljutis da ti para ide na usi, a druge te vec toliko nasmiju da te trbuh boli od smijeha.... 2kg manje poslije smijanja. To te uvijek fasciniralo. Nitko nije tako mogao kao oni.... nisu li posebni!?
Zatim N. i E. (kokos i kokos s dodatkom).... kako si N. poklonila savrsen poklon - kokos (naravno, gradsko dijete - bio je to pijetao, ali nikada nisi priznala) koju je zapiknula na sjedalo auta i stalno vozila sa sobom.... a tek E. i njezino mjerenje.... pa te ljutito uvjerava da 5dl nije pola litre... nikada joj nisu isla mjerenja.... ili, kako to neki covijek u filmu moze zivjeti u izmisljenoj zemlji!?
Najsladi mali andeli(L. i I.).... I. je premala da pisem nesto o njoj, osim da ima veliki djecji podbradak i teleci pogled.... a L. kako pametne odgovore smislja i kako je samo ljubomorna na svoju seku.
O vegetarijancu I i o nasem Majr... ah, nista posebno - samo da ih napomenem....
O mom dragom Zelj... vjerujem da ga nikada neces zaboraviti.... kako te vucarao po ducanima i na sve mogao nagovoriti. On, nitko drugi(mama se ne racuna)... ili konstantno prelazenje preko zutog - tip, tip, brzo - pa te povuce za ruku preko ceste da se jedva snades..... a hrvanje s njim!? Jao, smijeha li - "Neprijatelju nikad ne okreci leda" - govorio bi.... i jutarnje budenje u cik zore (u 12!)... i gledanje lica ljudi koji pricaju s njim - cak i oni koji su ga tek upoznali, odlazili su sa smjeskom od njega i pricajuci o njemu.
A mala nasa krumpirica!? Sto je s njom? Vjerojatno jos uvijek jurcate po kladionicama ili ruletu stavljajuci na 18 crveno.... Ne ide vise! Penzije su uvijek male, pa sigurno ulazete samo 10kn.... Je li sazivio JSZ!?
A ne mogu sada niti izostaviti nasu crnu pticicu... iliti mu mu muvica.... mici case sa stola kada ti dode, znas da ce nesto proliti....
A M!? Jeste li jos uvijek najbolji prijatelji? Sto je napravio od zivota? Sjeti se setnja po nasipu po cicoj zimi... brrrr, hladno mi je kada se sjetim.... ili jos bolje kada te je kao malu, bacio u blato - kako mu je bilo krivo. Gore nego meni!
Cure iz Kr!? P., M., T.!? Kako je T. prala gornji, pa donji sloj kose.... nikada je necu shvatiti.... sta je u toj curi? A mali andelic Elena, ma samo bi ju gledala...
Zvjerka, Pjetlica, Gorana X, Fizicara, Ren., Dav. - sve redom dobri decki. tko kaze da ne postoje dobri decki!? Ja sam ih u momentu nabrojala 6 vrlo dragih.... a ima ih jos....
Jesam li koga preskocila!? Znam, Vladeka-dobricu, Miro-trudi se biti zlocest, no ne uspjeva mi se tako prikazati... ima ih jos dosta.... a kasno je - nekom drugom prilikom....
Mozda si zavoljela kuhanje, cvijece i prestala jesti toliko cokolade(a vjerojatno nemas niti zube).
pusa

Kada bi barem mogla pogledati na kratko u buducnost i vratit se nazad ovdje gdje jesam.

Sto bi si vi porucili!? Ja se nadam da cu ostat pozitivna i da cu nastavit vjerovat u Djeda Mraza, zubic vilu, Petra Pana i sve ostale bajke.... a mozda opet prodem i kroz ormar... :)


Post je objavljen 04.01.2007. u 01:18 sati.