Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Oprečne izjave policije i sudionika tučnjave u novogodišnjoj noći u Pitomači

Iako su mediji, pozivajući za na izvješća dežurnih službi, izvijestili da je novogodišnja noć na području Virovitičko-podravske županije, protekla mirno i bez incidenata čini se da to baš i nije točno. Naime, u dva ugostiteljska objekta nakon ponoći došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo više osoba među kojima i Hrvoje Đakić (20), sin saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića, protiv kojega policija, navodno, nije podnijela prekršajnu prijavu zbog čega se slučaj prepričavao po kuloarima.
Načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Miroslav Lončar izjavio nam je danas kako je riječ o uobičajenom slučaju narušavanju javnog reda i mira kakav se često događa. «Slučaj se ni po čemu nije razlikovao od drugih, a mi sudionike narušavanja javnog reda i mira ne možemo dijeliti po tome čiji su sinovi», objasnio nam je Lončar razloge zbog koji novinari nisu dobili priopćenje još 1. siječnja. Policija je demantirala priče kako protiv mladog Đakića nije podnijeta prijava «Postupili smo pravilno, zakonito i jednakopravno prema svim sudionicima narušavanja javnog reda i mira ne opterećujući se time, kako se koja osoba zove i čija je.Protiv svih sudionika su podnesene prekršajne prijave pa tako i protiv Hrvoja Đakića», ističe glasnogovornik PU Virovitičko-podravske Slavko Kopjar.
Policija je izvijestila da je u ugostiteljskom objektu «Big Ben», tridesetak minuta nakon ponoći, na dočeku Nove godine, Danijela Barišić (20) prišla Hrvoju Đakiću (20) i «udarila ga šakom u predjelu lica», nakon čega je udarila i djevojku Marinu Gustin u trbuh. Ona joj je uzvratila udarcem u lice nakon čega ju je udario Marinin dečko i redar u klubu S.P te ju izgurao van. Iste večeri oko 2.40 Danijela je, tvrdi policija, u disco baru «Galaxi» opet udarila Hrvoja «šakom u predjelu usta» na što je on uzvratio udarivši je rukama po tijelu. Prva pomoć joj je pružana u pitomačkoj ambulanti, a onda je prevezena u virovitičku Opću bolnicu gdje je zadržana na liječenju.
Policija još navodi da su svi sudionici tučnjave odbili alkotestiranje.

Međutim, Danijelina priča je posve drugačija. On tvrdi da su nakon dolaska u «Big Ben» svima čestitali Novu godinu, pa i Hrvoju, ali ju je Marina vrijeđala i prva ošamarila. «Psovala mi je srpsku mater i pitala zašto smo došli ovdje. Ja sam je, iskreno, htjela udariti, ali nisam stigla jer me je u tom spriječio njezin dečko udarivši me i izguravši van niz stepenice», rekla nam je Danijela čija je obitelj u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine doselila 1995. godine. Nakon što je slučaj prijavila policiji i nakon ukazane pomoći u ambulanti Danijela je s dečkom Matijom došla u disco club «Galaxi». «Čim smo ušli u disco Jopić (tako u Pitomači zovu Hrvoja, op.a) me je stao udarati govoreći da sam mu ja razbila čube», kaže Danijela tvrdeći da nije bila pod utjecajem alkohola i da im policija nije nudila mogućnost alkotestiranja.

Josip Đakić bio je ogorčen današnjim tekstom u Jutarnjem: «Ne znam zašto mene dovode u vezu s mojim sinom iz prvog braka. On je punoljetna osoba, sam zarađuje za život i sam će odgovarati za ono što je učinio ili nije učinio. Za slučaj sam saznao tek drugi dan, Hrvoje mi je javio da je došlo do tiče i ne pada mi na pamet da interveniram kod bilo koga», izjavio nam je Đakić ogorčen.
Ogorčen je i Danijelin otac Zdenko: «Lokalni moćnici rade što ih je volja i nitko im ništa ne može jer su zaštićeni», izjavio je.
Liječnici u virovitičkoj Općoj bolnici danas nisu mogli govoriti o težini ozljeda jer sve pretrage nisu bile završena. Danijela je dva dana bila na infuziji, ima ozlijede po cijelom tijelu i glavi, iščašenu ruku, potres mozga…
gg
Virovitica.net

Post je objavljen 03.01.2007. u 19:43 sati.