Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sandokans

Marketing

Ako piješ, zovi i mene

Onako sit nakon ručka, puna trbuha, izvalim se u fotelju, upalim tv, na HRT 1 život u živo. Uletim u pol teme u raspravu o alkoholizmu. Sjetih se odmah svoje dobre prijateljice koja me oduševljava sa svojim bečarski životom na kojem bi joj mogli zavidjeti i najveće barabe koje sam osobno poznavao. Pomislih da joj pošaljem SMS... ma neću je uznemiravat sa glupim emisijama, možda još nije stigla doma, napisat ću joj post.

Na pitanja voditeljice odgovara neki frajer, da ga jebeš, mora biti neki lječeni alkos ili prepisuje od nekog s bogatim iskustvom. U njegovom odgovorima dojmili su me se neki detalji:

1. Kutura
tako on npr. na pitanje:
- Kako se postaje alkos?
Daje vrlo jednostavan i nadasve ohrabrujući odgovor
- to je zapravo u kulturi svih slavenskih naroda i onih koji su bliski njemu.....
To majstore!Kako smo se kulturno uzdigli za ove blagdane.

2 . Odrastanje
- a zašto se to događa kod tako mlade populacije?
- to je proces inicijalizacije među odrasle. Dakle ako mlada osoba pije onda se smatra odraslom. Tu sam se malo zamislio jer sam i sam roditelj, a mala bi dala sve samo da može biti malo odraslija, kao svoja mama (a ta vamo može popit...). Kakav bed. S obzirom na kćerin karakter, karizmu i korjene nije mi teško pretpostaviti da će se prva u razredu pojaviti sa cigarama i bocom vina, te povest elitni dio razreda u park. K tome za na staru godinu dobijem od male sms «ja i baka već pijemo šampanjac, a ja sam se već napila». Sad više nisam siguran da li je bilo u redu što sam joj davao kuhanu rakiju i vino uz ručak. Naš narod kaže «ako nije od Boga, onda je od roda».

3. Emancipacija
Statistika kaže da je u trendu izjednačenje broja muških i ženskih alkoholičara, a navodno u skandinavskim zemljama je taj broj izjednačen. To je rezultat borbe protiv emancipacije......
Dakle cure, svaka vam dala. Dobro došle u društvo. Ako ćete ravnopravno plaćat račune priznajem vašu ravnopravnost. A k vragu sad bar imamo s kim pit i još ako su Šveđanke u pitanju (no nakon dvije tri, meni je svaka Šveđanka). Najvažnije je da nam se neće dogoditi ona kletva: tko sam pije – sam i umre.

4. Pijuckanje vs lokanje
Jedna od karakteristika alkosa je da oni ne pijuckaju umjereno nego loču.
Definitvno biram lokanje. Nemogu sebe zamisliti da nakon dva tri pićenca pozdravim ekipu i odem jer sam ispunio svoju normu. Ma klinac, rađe ću zaobić kafanu u širokom luku, kao što bi Ličanka rekla: Il me jebi, il nemrči gaća!

Kao šlag na kraju priče, upalim radio a ono na narodnom neka nova kulturna:

A Kad me budu cigani iz kafane pratilii
Pred tom kućom opet stat ću
Iz sveg glasa zapjevat ću
Nek vode me pred sud
i kažu da sam lud


aj živili


Post je objavljen 03.01.2007. u 17:49 sati.