Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goranmihalj

Marketing

Norveški sud striptiz proglasio umjetnošću


Skandinavske su zemlje ponovno pokazale da su, kad je liberalnost u pitanju, korak ispred ostalih. Najnoviju mjeru, koja je izazvala pozornost cijele Europe, donio je norveški Sud za žalbe koji je striptiz odlučio proglasiti umjetnošću i osloboditi ga PDV-a.
Razlog njihovoj odluci su žalbe vlasnika Go Go Barova u Oslu koji su odbijali plaćati 25 posto PDV-a na svoju djelatnost. Zbog odbijanja plaćanja poreza, lokalne su ih vlast tužile, a vlasnici su na tužbu odgovorili žalbom koja je na kraju i prihvaćena.
"Striptiz je umjetnost, striptizete su umjetnice jednako kao i komičari, gutači plamena ili pjevači. To je ples kombiniran s glumom", stoji u obrazloženju presude Suda za žalbe kojom je ovaj izazovni ples proglašen umjetnošću.
Vlasnici striptiz klubova iznimno su zadovoljni takvom odlukom Suda, a jedan od glavnih argumenata u žalbi bila im je činjenica da su, u Norveškoj, sve forme plesa na pozornici oslobođene PDV-a pa bi tako trebao biti i striptiz. Odlukom Suda, troškove sudskog posptupka snosti će država.



Post je objavljen 03.01.2007. u 11:13 sati.