Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chester06

Marketing

Mike

Rođen je u Agouri, 11. 02. 1977. Njegov otac Kanji je Japanac, dok je majka Kim Ruskinja(koliko znam, negdje sam čitala da je majka Argentinka). No Mike ima i brata, koji se zove Jason. Kada je Mike bio u pubertetu, njegova ljubav za glazbom je bila jako vidljiva. Zajedno sa Bradom Delsonom (gitaristom LP-a) je pisao i snimao pjesme kod kuće. Prvi instrument mu je bio klavir, dok je kasnije tijekom sviranja i snimanja naučio svirati gitaru, te je bio vokal rap izvedbi. Pri kraju srednje škole, Rob Bourdon (bubnjar LP-a) se pridružio njihovoj glazbenoj avanturi i njih trojica su se formirali u bend Xero.

Image Hosted by ImageShack.us

Poslije srednje škole, Mike se upisao na Art Center College of Design, studij grafičkog dizajna. Na studiju je upoznao Josepha Hahna, pa su se Hahn (D. J. LP-a) i Bradov prijatelj sa studija, David Farrell (basist LP-a)pridružili bendu Xero. Mike si je osigurao posao nakon diplome, gdje bi radio u struci (grafički dizajner). No, to je bio samo prioritet u zadnjim godinama studija, kada je u bend (tada već Hybrid Theory) došao vokal Chester Bennington (frontmen LP-a). Poslali su EP na koji su snimili samo 6 pjesama, i potpisali ugovor s Warner Brothers Records. Samo je postojala jedna sitnica: morali su promijeniti ime benda jer je već postojao bend pod imenom Hybrid. Prema dogovoru dečki iz benda ime je postalo: Linkin Park.

Image Hosted by ImageShack.us

Prvi album je bio Hybrid Theory (2000.), za koji je Mike nacrtao naslovnu stranu (Hybrid Theory Soldier), te su zahvaljujući tom albumu postali najpopularnija nu-metal grupa.

Image Hosted by ImageShack.us

Od početka je Mike bio umiješan u sve tehničke stvari oko stvaranja svih albuma. Sve sitnice bile su pod njegovim nadzorom, a nakon Hybrid Theory producirao je cd Reanimation (2002.), na kojem su se nalazili remixevi svih pjesama sa prvog albuma. Na njemu su sudjelovale mnoge zvijezde koje su slale demo snimke pjesama od kojih je Mike izabrao najbolje. U Meteori (2003.), njihovom trećem albumu, nastupao je ne samo kao vokal, već kao i gitarist. Iduće godine dobio je čast da sam stvori album za MTV. Naravno, radi se o suradnji sa Linkin Parka s Jay Z-em s kojim su dečki snimili vokale za Collision Course (2004.), te stvorili album koji sadržava 6 pjesama. Za Numb-Encore su dobili Grammy.

Image Hosted by ImageShack.us

2005. je ostvario svoj side projekt, u kojem je radio na glazbi koja mu je najdraža: hip hop. Osnovao je side projekt Fort Minor, te snimio album The Rising Tied, te je producirao sve Linkin Park Undergroun CD-e.

Image Hosted by ImageShack.us

Samo je maleni problem što jako slabo vidi; nosi leće. I oženjen je. Supruga mu se zove Anna Shinoda, nekoć Lovejoy. Vjenčali su se 10. 05. 2003. i sudeći prema njima, jako jako su sretni:-)

Image Hosted by ImageShack.us

Sve što se može naći u Linkin Parku i Fort Minoru, Mikeova je zasluga. Čovjek svira sve instrumente, pjeva na sve moguće načine, repa na svaki mogući tempo, slika naslovnice albuma, nedavno je imao izložbu svojih radova...nema sumnje, čovjek je jako talentiran. Kaj ćete, jedan je jedini Mike Shinoda.


Image Hosted by ImageShack.us

Iako mi baš nije drago kad me drugi ispravljaju, imala sam dosta grešaka u postu, jer su podaci preuzeti s neke stranice bili pogrešni. Pa je došla Papercut 9 i napisala mi kaj je bilo krivo. Bilo mi je malo žao da sam radila tolike i ti jako glupe greške, pa zato hvala Papercut na pomoći.

Post je objavljen 02.01.2007. u 20:27 sati.