Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

'Policija u Pitomači iznuđuje priznanja i pištoljem u usta'

Milenko Gustin opet se žali na policiju iz Pitomače zbog neprofesionalnosti

Tek što se, kaže, oporavio od šoka izazvanog pogrešnim procjenama policije, koja ga je prvoga svrstala među osumnjičenike za dvostruko ubojstvo i pljačku đurđevačke Fine, Milenko Gustin iz Pitomače sredinom prosinca i na sam Božić ponovo se našao u klopci, ovaj put, tvrdi, zbog skupine neprofesionalnih policajaca iz PP Pitomača, ali i mjerodavnih iz PU virovitičko-podravske, koji u njegovu i sličnim slučajevima redovito zatvaraju oči.

pitomača


Fotografija:Večernji list
Gustin se, kaže, sasvim bezrazložno našao među osumnjičenima, a sada i kao drugookrivljeni zbog podmetanja požara u obiteljskim kućama Zvonimira Ivanovića i Marice Radelić iz Pitomače.
Premda sam u vrijeme događaja bio na službenom putu u Dalmaciji, 20-ak policajaca iz PP Pitomača opkolili su mi odmah nakon požara kuću u kojoj je bila moja 23-godišnja kći i 15-godišnji sin. Policajci su nasilno ušli u kuću, a moju trudnu kćer nasilno su odveli u policijsku postaju. Toga dana kuća mi je bila opkoljena od 9 do 22 sata, a po grubosti i neprofesionalnom odnosu u rasvjetljavanju ovoga slučaja najviše su se isticali policajci Željko Veršec, Damir Vujasin, Siniša Katić, Tihomir Kirin te Zlatko Ban tvrdi Gustin.
Zbog sumnje da je podmetanje požara uz novčanu naknadu dogovorio s Mladenom Bukvićem iz Špišić Bukovice, Gustin je 17. prosinca priveden istražnoj sutkinji Antoniji Bagarić u bjelovarski Županijski sud, te nakon 48-satnog pritvora pušten na slobodu. No, prvoosumnjičeni M. Bukvić, nakon što je priznao podmetanje požara, iz pritvora u bjelovarskom zatvoru uputio je pisma Općinskom sudu u Pitomači i Županijskom sudu u Virovitici, u kojima tvrdi da je djelo priznao pod prisilom, uz stravično mučenje policajaca iz Pitomače.
Navodno su ga prisiljavali na priznanje batinama, izvijanjem prstiju, prislanjanjem glave na željezničke tračnice sve dok se nailazeći vlak nije sasvim približio, stavljanjem pištolja u usta i guranjem glave pod vodu na obali Drave.
Autor:Mirjana ROSIĆ-ZRINSKI/Večernji list

Policija odbacuje 'insinuacije i laži'
U virovitičko-podravskoj Policijskoj upravi kategorički odbacuju “insinuacije i laži” u vezi s tim da su policijski službenici prilikom kriminalističke obrade nad Mladenom Bukvićem primijenili ikakvu vrstu prisile, jer je on prilikom davanja iskaza u nazočnosti svog branitelja priznao da je zapalio dvije kuće uz nagradu od 2000 eura, koje mu je prethodno ponudio 47-godišnji hrvatski državljanin. Osim toga, piše u priopćenju za Večernji list, Bukvić je također u prisutnosti svog branitelja potpisao izjavu da u ovome slučaju nema primjedbi na postupke policijskih službenika virovitičko-podravske Policijske uprave. (mrz)

Prešli preko prijetnje pištoljem
Gustin kaže kako je policija u Pitomači na sam Božić glatko prešla preko bjelodanog četverostrukog pokušaja ubojstva u gradskom kafiću. Tada je Zlatko Funtak, navodno iz čista mira, pred gomilom svjedoka prijetio pištoljem Gustinu, njegovoj kćeri i budućem zetu, te njihovu prijatelju. Policija je, tvrdi Gustin, olako prešla preko tog slučaja, ne zadržavši Funtaka ni sekunde u pritvoru i tvrdeći kako mu nisu pronašli pištolj.
Večernji list




Post je objavljen 02.01.2007. u 19:53 sati.