Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/littleledy

Marketing

OBIČNI DANI I PISMO

Otišla sam i dvorane. Par znatiželjnih pogleda me ispratilo kroz vrata. U društvenoj je bila Kitty. Spavala je na mom omiljenom naslonjaču. Kad sam ušla, podigla je glavu, no vidjela je da nisam raspoložena za igru, pa je natrag zaspala. Sjela sam na pod ispred kamina i pitala se zašto mi mama nije rekla za pradjeda i toda je bio čarobnjak? Što skriva od mene? Sjedila sam tako i razmišljala, a Društvena se počela puniti učenicima koji su dolazili sa večere. Gryffindorska društvena je bila puna pa sam odlučila da im sve ispričam u sobi. Kako su muški nisu mogli u ženske spavaonice, tj. štitila ih je magija, otišli smo u Ronovu i Harryevu sobu. Nakon što sam svima pročitala pismo na glas, i oni su bili u čudu.
Lana: Bože, ništa mi nije jasno. Sad je i tvoja obitelj sa mamine strane čarobnjačka?
Ja: Da, je.
Isa: Jadnice, stvarno su ti to mogli na neki drugačiji način reći.
Ja: Ma nema veze. Preživjet ću ja to. J
Nismo dugo razmišljali o tome, jer kad smo svi na okupu, šale se same nižu. Dora je nešto posebno danas bila raspoložena za zezanje drugih. Ali kako i uvijek najviše je zezala Lucasa. Došlo je vrijeme spavanja, pa smo napustili muške spavaonice. Kad sam došla u sobu, još jednom sam pogledala Lyndino pismo, i napisala mami pismo u kojem sam joj postavila hrpu pitanja. Nadam se da do jutra neću zaboraviti reći Aaronu da se javi Lyndi, ali poznavajući sebe, moglo bi mi se dogoditi. Zato sam se osigurala da ne zaboravim.
Ja: Kim, ajde me molim te ujutro podsjeti da kažem Aaronu da se javi majci.
Kim: Ok, hoću. Ali mogu mu i ja reći ako hoćeš.
Ja: Ma nije problem, ako ga ne vidim na doručku, možeš mu reći.
Kim: Ok. Laku noć!
Ujutro sam na doručku rekla Aaronu da se javi Lyndi, na što je on samo preokrenuo očima. Nisam zaboravila, ne mogu vjerovati. Odlučila sam da se neću više toliko zamarati vizijama, jer sam svojim lošim raspoloženjem kvarila i drugima raspoloženje, mada oni to nisu htjeli priznati. Ali me ipak zanimalo kako to da ništa ne osjećam, tj. ne znam da li su dobre ili loše.
Dan je više-manje prošao u redu, osim što je Mary izgubila Gryffindorima 20 bodova jer je na Maggie bacila čaroliju, nakon što ju je ova pošteno isprovocirala. Ali nitko nije zamjerio Mary, jer mislim da bi to svatko učinio. Jedno je još Mary morala odrađivati kaznu. Mislila sam da će mi mama već danas navečer odgovoriti, no nije. Možda sam joj ipak postavila malo previše pitanja. J

* * * *

Nedjelja je. A to znači još jedan dan bez nastave, i metlobojska utakmica. Na žalost (našu) Rawenclavi su pobijedili. Iako je Gryffindor vodio130-90, Rawencalvi su prije uhvatili zvrčku. Poslije utakmice, Lucas i ja smo odlučili malo prošetati oko jezera. Usput smo vidjeli Lenu i Michaela, i još par parova. Svratili smo i do Hagrida. Hermiona, Harry i Cornelius su već bili tamo. Hagrid nam je poslužio čaj. Razgovarali smo ali atmosfera nije bila baš vesela, tj. Hermiona i ja smo razgovarale sa Hagridom, dok su dečki razgovarali o metloboju, opet, i tome di su pogriješili ovu utakmicu. Očnjak je spavao na podu, tj. na Corneliusovoj cipeli, koja je cijela bila prekrivena Očnjakovim slinama. No izgleda da Corneliusa to previše nije brinulo, jer je uz Hagrida on bio osoba koja je najviše voljela Očnjaka. Lagano je maknuo nogu, da se slučajno Očnjak ne bi probudio, i nastavio razgovor sa dečkima. Lucas i ja smo popili čaj i nakon nekog vremena otišli. Kad smo izašli iz kolibe, vidjela sam BumBee kako leti prema prozoru moje sobe.
Ja: Lucas, super mi je ovdje s tobom ali moram otići do sobe, jer mislim da mi je mama konačno poslala pismo.
Lucas: Naravno da možemo do društvene.
Ja: Hajdemo onda.
Krenuli smo prema dvorcu. Uhvatila sam Lucasa za ruku i imala viziju da će pasti na zadnjoj stepenici ispred portreta i ozlijediti ruku.
Ja: Lucas!?
Lucas: Molim?!
Ja: Pazi na posljednjoj stepenici ispred portreta.
Lucas: Opet si imala viziju.
Ja: Da, o tvom padu. Zato pazi.
Lucas: Hoću, hvala. Ti me stalno spašavaš od nečeg, ne bi to trebao biti posao za dečka da spašava curu.
Ja: Možda, ali onda bi to značilo da sam ja dečko u ovoj vezi.
Nasmijali smo se, i nastavili. Došli smo u društvenu, a ja sam odmah otrčala u sobu.
Čim sam ušla u sobu čula sam Ellu i Kim.
Obje: Imaš poštu!
Uh! Jezivo mi je kad njih dvije govore tako u isti glas. Uzela sam pismo od BumBee i otišla u društvenu. Oko mene su se okupili Lucas, Anna, Enika, Cady, Lana i Isabell. Počela sam čitati.

Nastavlja se….


Post je objavljen 02.01.2007. u 13:53 sati.