Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Humanitarni koncert za štićenike dječjeg sela Hrvatske-Lekenik

U organizaciji i pod pokroviteljstvom pitomačke Općine 28. 12. 2006. godine održan je u Pitomačkoj kino sali humanitarni koncert "Radost pjesme za radost dječjeg osmjeha". Medijski pokrovitelj koncerta bio je Pitomi radio.
Za održavanje koncerta dobrote, radosti darivanja i osmjeha na dječjim licima zaslužan je dragi dječak Josip, dječak velikog srca. Koncert je održan na Dan nevine dječice, a potreba svih potreba je radost na dječjim licima. Bila je to prigoda velikim i malim izvođačima programa te autorima glazbenih podloga Damiru Mihaljeviću - Gaši i Tomislavu Tišljaru, autoru scenarija Rajku Stilinoviću, producentu Ivanu Petroviću - Pjeru, voditeljima programa Ines Giba i Dubravku Begoviću - Dudi, inspicijentici Jeleni Bedeković, realizatorima programa, Marinku Barčanu sa djelatnicima Općine i komunalnog poduzeća Pitomača te ročnicima na odsluženju civilnog vojnog roka u pitomačkoj Općini, koji su proveli u djelo dobrotu, slatki mir darivanja i ljubavi za bolje novo jutro, pozdravljajući ispred općine Pitomača, gospođu Marinku Rudela, koordinatoricu za odnose s javnošću SOS dječjeg sela Hrvatska - Lekenik, te sve prisutne posjetioce koncerata u kino sali, uz prisutstvo živih božićnih jaslica na pozornici, uz želju da koncert postane tradicionalan, rekla je mr. sc. Vesna Bedeković.
Prigodne božićne pjesme izvodila su djeca mladi pjevaći, izvođači i autori uspješnica izvedenih na festivalskim priredbama dosadašnjih "Kukuričeka".
Pjevale su pojedinačno i u duetu Vinka Bedeković i Helena Živko iz Pitomače, Ena i Iva Vargek i Ena Mihaljević iz Virovitice, te najveće srce koncerta Josip Benšić iz Kalinovca.
Malim pjevačima pridružili su se veliki. Bio je to pitomački bend "Licitari", koji su samostalno i sa solisticom Anom Vargek odsvirali i otpjevali niz božićnih pjesama uključujući i pjesmu Božić bili.
Od ulaznica i dr. prikupljeno je 8.000,00 kn, koje su na kraju koncerta uručene predstavnici SOS sela. Gospođa Marina Rudel zahvalila se u ime djece iz Lekenika na daru uz posebnu zahvalu Josipu, kako je ona rekla, najvećem po zvjezdama, koji nije prihvatio financijsku pomoć, a svoju pjesmu "djetešce nam se rodilo" darovao je djeci bez oba roditelja, jer njima je potrebnija, a on ima mamu rekao je mali Josip (dječak je izgubio oca u oružanoj pljački FINE-e u Đurđevcu). Josipe prenosim ti tople pozdrave sve djece i uručujem ti crtež, koji su za tebe nacrtala djeca štićenici dječjeg sela Lekenik, kao uspomenu i zahvalu za ovo što si učinio za našu djecu, rekla je na kraju gospođa Marinka Rudel.
Barica Mihoković
Pitomača.net

Post je objavljen 01.01.2007. u 15:20 sati.