Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vidikupiudji

Marketing

Dom iz snova: Preuređenje stana u modernu oazu

Osobine modernih domova su sofisticirani materijali i inovativna rješenja koja su podjednako funkcionalna koliko i ugodna oku. Današnji trendovi nalažu uporabu ravnih, jednostavnih linija, bez suvišnih detalja i pretjeranih ukrasa. Mnoštvo boja i tamnije nijanse zamijenio je namještaj svjetlijih boja drveta. Moderna kuhinja, koja je spoj blagovaonice i dnevne sobe, sve češće uključuje i kuhinjske "otoke".


Oni povećavaju radnu površinu i stvaraju dodatne mogućnosti za odlaganje predmeta. Osim toga, pogodni su za posluživanje sitnih zalogaja i neformalne obroke. Zidne elemente zamjenjuju horizontalno postavljeni kuhinjski elementi s dubokim ladicama. Ne zauzimaju mnogo prostora niti ga smanjuju. Osim toga, vrlo su praktični za korištenje jer olakšavaju odlaganje pribora i posuđa.
Rasvjeta u čitavu domu mora biti primjerena aktivnostima i namjeni pojedinih prostorija. Primjerice, u kuhinju je poželjno postaviti centralno rasvjetno tijelo velike jakosti, dok se ispod ostalih elemenata postavljaju manje svjetiljke koje olakšavaju snalaženje prilikom obavljanja poslova. U dnevnom boravku više slabijih izvora svjetlosti mogu potpuno izmijeniti prostor. Odgovarajuća rasvjeta učinit će dnevni boravak prostranijim.


Dnevni boravak za odmor, zabavu i rad
Ukoliko imate prostrani dnevni boravak, možete ga vrlo lako podijeliti u zasebne funkcionalne cjeline. U jednom dijelu postavite manji radni stol i dobit ćete radni prostor ili pak sačuvajte jedan kutak za prostor u kojem će se najmlađi ukućani igrati i zabavljati. Ako u kutku postavite stolić i police za dječje igračke moći ćete mališane držati na oku i bezbrižno gledati televiziju. Ukoliko imate manji dnevni boravak, postavite televizor na pokretni ormarić koji se slobodno može premještati gdje god vam trenutačno odgovara.
Organizirajte kuhinjski prostor


Plohe za pripremu hrane u kuhinji trebale bi biti lako dostupne sa svih strana.
Ugrađeni elementi ili zidne plohe za pripremu hrane vrlo su praktične, osobito ako je kuhinja manjih dimenzija. One predmete koje češće koristite najbolje je postaviti tako da budu što dostupniji. Imajte na umu da se elementi ili plohe ne bi smjele nalaziti u blizini štednjaka. Ako nemate drugog izbora, pripazite pri odabiru materijala koji moraju biti otporni na vatru i visoke temperature.


Post je objavljen 30.12.2006. u 17:00 sati.