Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

UZ BLAGDAN SVETE OBITELJI - 31. PROSINCA 2006.

Photobucket - Video and Image Hosting
"Životni je izazov u njegovu najsvetijem dijelu: u obitelji. Na nju se danas vrše razni pritisci iz kulture i društva i narušavaju joj stabilnost. U nekim je zemljama ugrožava i zakonodavstvo napadajući, penekad i izravno, njezinu prirodnu strukturu koja može biti i jest isključivo zajedništvo muškarca i žene utemeljeno na braku. Neka se ne dopusti, da zakoni uskog i neprirodnog shvaćanja čovjeka ruše obitelj, prvotni i nezamjenjivi izvor supružničke sreće, odgoja djece i društvenog blagostanja. Neka sve to nadvlada pravedna, uzvišena i čista ljudska ljubav koja se temeljno i na najbolji način očituje upravo u obitelji."

Založimo se za obitelj,
kolijevku života i ljubavi,
prvotno mjesto očovječenja.

Ako je čovjek put Crkve, obitelj je "put do čovjeka", prirodno okruženje u kojem se čovjek otvara životu i društvu. Obitelj je mjesto jakih emocija, suživota u kojem se stvara osobnost. Ona je posebno vrijedno mjesto očovječenja i sredstvo religiozne društvenosti, ona jamči potrebnu čvrstinu za skladan rast djece i odgojno poslanje roditelja.
"Posebna pozornost, nadalje, treba biti zajamčena pastoralu obitelji, koji je još potrebniji u povijesnomu trenutku kao što je sadašnji, a koji bilježi sve širu i dublju krizu te temeljne institucije... Poglavito treba djelovati tako da kršćanske obitelji sve cjelovitijim evanđeoskim odgojem daju uvjerljiv primjer mogućnosti braka življenoga po svemu sukladno Božjemu planu i istinskim zahtjevima ljudske osobe: osobe supružnika, a ponad svega najkrhkije osobe, djeteta."


papa Ivan Pavao II


Post je objavljen 30.12.2006. u 15:57 sati.