Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing


.
Ddadd razbijač razmišlja :-))
.

Pozdrav najdraži moji!

Malo sam razmišljao o svom postu jučer.

Imamo impuls, energiju, snagu i silu. To su pojmovi koje bi aparat mogao izračunati pomoću svoji senzora. Ulazni parametri na temelju kojih mi to računamo su brzina i masa. Nadalje, na prikaz toga utječe i kut pod kojim si udario vreću, budući da je vreća na polugi koja juri isključivo po jednoj osi prema gore, pa udarac pod bilo kojim kutom koji nije nula dijeli silu, a vreća će odletjeti samo onom silom koja je projekcija te sile na našoj osi.
Odmah ću vam reći da je mala vjerojatnost da aparat računa masu koja je udarila u vreću, neusporedivo je lakše izračunati brzinu kojom je vreća krenula prema gore.

Nadalje, pojednostavit ćemo stvar i pretpostaviti da je kut uvijek nula, tj. udarac je savršeno ravan.


A sad da vam vrlo jednostavno objasnim impuls, energiju, snagu i silu:

Impuls je umnožak brzine i mase. Ja masivan i lupao sporije, a frend lagan i lupao je brže - u tom slučaju imamo sličan impuls.

Energija poput impulsa ovisi samo o brzini i masi ali je energija = masa puta (brzina na kvadrat)! Znači, kod energije je brzina važnija od mase jer u formulu ide njen kvadrat.

Kako je frend imao bolji rezultat za pretpostaviti je da je on udario spravu većom energijom - tj. sprava zapravo mjeri energiju ;)

Snaga je energija podijeljena sa vremenom koliko je trajalo prenošenje energije na boksačku vreću. Kod mekane vreće šaka dulje vremena prodire dok se ne zaustavi pa je snaga manja! Zato mi je vlasnik poslije rekao da je trebao napumpati vreću, ali to ne bi ništa bitno promijenilo, frend bi i dalje bio bolji :)

Sila je pak impuls podijeljen sa vremenom koliko je trajalo prenosenje impulsa na vreću. Dakle, ako je vreća mekana, sila je manja.

Ja sam udario aparat velikom silom. Zato se taj zanjihao. Frend je udario velikom brzinom pa je aparat izračunao jaku energiju. I to vam je to. On je pobjedio ;)

Toliko iz moje glave, da ne mislite samo o mojoj sili kojom mlatim vreće najdraži moji :D

I još samo ovo - ako stignem, večeras ću napisati nešto o glavama. Mislite li i vi kao i ja da je u našim glavama naš život a da nam tijelo služi da bi opsluživalo glavu? Ha?! Pucajte! :-)

Toliko zasad najdraži moji, voli vas,

Ddadd :)

Post je objavljen 30.12.2006. u 11:58 sati.