Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hermionag

Marketing

Čarolije na A

Prva je dakako Accio-čarolija dozivanja predmeta, čak i sa velike udaljenosti. Harry Potter ga je u 4.-om nastavku koristio kako bi dozvao svoju vatrenu munju za prvi zadatak.
Age line(starosna crta)-tanka zlatna linija nacrtana na podu koja izaziva rast brada svima maloljetnima. Dumbledore ju je nacrtao oko Plamenog pehara kako ga nitko ne bi mogao prevariti.
Aquamenti-čarolija za pražnjenje vode iz fontana. Harry i Dumbledore su je pokušali iskoristiti kako bi ispraznili christalni pehar pun zelene tekućine u 6.-om nastavku.
Alohomora-jednostavna čarolija za otključavanje brava. Hermiona je upotrijebila tu čaroliju kako bi pustila sebe, Rona i Harry u zabranjenu prostoriju na trećem katu u 1.-om nastavku.
Anapneo-Čarolija koja čisti dušnik osobe ako je blokiran. Slughorn ju je koristio da Marcusu Belbyu isprazni dušnik nakon što je pokušao odgovoriti na pitanje guttajući komad fazana u 6.-om nastavku.
Animagus transfiguration-čarolija kojom se animagusi preobraze u neku životinju ili obratno. Prof. McGonagall ju koristi da se preobrazi u mačku u 1.-om nastavku.
Anti-Apparition-spriječava aparaciju osobe
Anti-Cheating spell-čarolija protiv varanja na testovima
Anti- Disapparition Jinx-isto što i Anti-Apparition čarolija
Anti-gravity mist-čarolija koja izaziva nevino izgledajuću maglu. Tko uđe u nju ima osjećaj da stoji naglavačke. Harry Potter je ušao u nju u 4.-om nastavku.
Aparecium-Izazziva da nevidljiva tinta postane vidljiva.
Apparation-magično pomicanje s mjesta na mjesto nemoguće u Hogwartsu.
Armour-bewitching charm-izaziva da odijelo ili oklop pjeva božićne pjesme kao kod dolaska Tromagijskih prvaka u Hogwarts.
Arrows, wand-izaziva da strijelice izlaze iz čarobnog štapića
Avada Kedavra(ubojita čarolija)-izaziva smrt istog trenutka kad je izgovorena izbaćujući zeleni mlaz.
Avis-stvara male ptičice koje izluđuju(mene) svojim cvrćanjem.

Post je objavljen 01.01.2007. u 12:14 sati.