Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podroom

Marketing

Saddam Hussein pogubljen

Irački diktator i krvnik, Saddam Hussein, je pogubljen oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, potvrdio je Mowaffak al-Rubaie, Irački savjetnik za sigurnost. "Ova tamna stranica je gotova." rekao je Rubaie. "Saddam je mrtav. Od danas Irak pripada Iračanima koji se okreću prema budućnosti. Husseinovo doba je gotovo."
Vrlo je indikativno da je Saddam pogubljen na Bajram.

Također je rekao da je Saddam u svojim zadnjim trenucima bio začuđujuće smiren, no da mu se u očima vidio strah. Hussein je sa sobom nosio kopiju Qurana, za koju je zamolio da se preda zasada neidentificiranoj osobi. Rubaie je također objavio kako je Saddam odbio nositi tradicionalnu crnu kapuljaču za vrijeme samog vješanja.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service


Američka strana je odmah pozdravila pogubljenje i pozvala irački narod na jedinstvo i prekid nasilja, te prozvalo pogubljenje kao "kamen temeljac" za implementaciju demokracije u Iraku.

Unatoč suprotnim najavama, na iračkoj televiziji (i sukladno tome You Tubeu :-) se uskoro očekuje snimka pogubljenja, s obzirom da je cijelo pogubljenje snimano...

Da podsjetim, Saddam je bio optužen za masakr iz 1982. godine u mjestu Dujail u kojem je 148 Iračana ubijeno. Nažalost zbog Iračkih zakona, Saddamu se nije moglo suditi za ostalih tisuća ubojstava nakon što je već bio osuđen na smrt...



MOLIM VAS DA ODVOJITE MINUTU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com



Post je objavljen 30.12.2006. u 09:26 sati.