Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djordjebalasevic

Marketing

Đole i nesnimljeni film...

Rani mraz, /priča o Vasi Ladačkom.../, muzika iz nesnimljenog filma. E pa saznajemo da ovaj zadnji Đoletov album neće dugo biti siroče, jer se za sljedeću godinu konačno sprema film, a u međuvremenu možemo uživati u knjizi na istu temu:
"Ovo je vest koju su čekali svi fanovi Đorđa Balaševića!
Rani mrazNakon završetka snimanja premijernog spota novog CD-a Zdravka Čolića, mlada producentska kuća SALAYKA iz Novog Sada, na čijem je čelu Olivera Balašević, posle uspešne koncertne uvertire ovih dana prvi put se pojavljuje i kao izdavač jednog književnog dela. U pitanju je pomalo neuobičajena forma romansirano postavljenog scenarija, koji je i pisan tako da prvo zaživi kao knjiga, pa da se tek uz blagoslov i pomoć čitalaca realizuje i kao film. Poznata storija ispričana je na nepoznat način. I sam radni naslov "Nikolina priča o Vasi Ladačkom" nagoveštava da će jedna od najslavnijih pesama Đorđa Balaševića u njegovoj proznoj verziji biti iznenađenje za čitaoce. Na manžetni knjige, koju je izdavač učinio najličnijom što je bilo moguće, zadržavši njen radni format, ilustrativne fotomontaže autora, i crteže, i zabeleške na marginama, nalazi se i (vrlo lična, balaševićevska) poruka eventualnom kupcu... A prvi kadrovi filma "Kao rani mraz...", pretežno ambijentalni, već su snimljeni tokom jeseni, no najveći posao ekipu očekuje tek krajem maja sledeće godine, kad se, po scenariju, većina radnje i dešava. Neke od najznačajnijih uloga pisane su za Radeta Šerbedžiju, Mikija Manojlovića i Miru Banjac.
- Mi u kući SALAYKA odlučni smo da u slučaju prezauzetosti ovih glumaca pronađemo nekog ko neće glumiti te uloge nego Radeta Šerbedžiju kako glumi Vasu, Mikija Manojlovića kako glumi Nikolu i Miru Banjac kako glumi Lovru Skeledžijku... - objašnjava Olivera Balašević."
Saznajemo i da će dogodine biti koncerta u Beogradu, i to zajedno sa premijerom filma čije je snimanje već počelo.
Saznajemo od Remorkera


Post je objavljen 29.12.2006. u 16:46 sati.