Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Me, myself, Irene i velike crne škare

Gledajte! U našoj kući je obično popriličan nered. Mislim, u glavama je red, ali u domaćinstvu je pretežno krš. Odavno sam digao ruke od nagovaranja svojih bližnjih da brišemo prašinu više od 4 puta u semestru i da češće taremo podove.
Dobro. S tim bih se ja još nekako i nosio da barem zajedničke stvari vraćaju na svoje mjesto. Ali, u tome su još i gori. Evo, novi Dylanov CD je jednostavno nestao. Kako je nestao? Pa vidite, o tome vam i govorim. Možda, kad budemo spremali stan za Uskrs, možda ga nađemo.
Jel ja imam svoj Leatherman "švicarski" nožić? Kako da ne. Samo što se osobe A, B i C ne mogu dogovoriti tko ga je zametnuo. Jel ja mogu neoprezno na trenutak ostaviti izvan nadzora svoju najdražu kemijsku? Mogu, samo što je više neću vidit. Kako se u našoj kući traži onaj veliki nazubljeni nož za kruh? Znate ono: hladno, toplije, vruće, hladno ...
Kažem vam, ispalit ću jednom na živce.
Nekidan se probudim ne baš čio. Zakipim vodu da ću skuhat kavu. Vidim, u piksi od kave samo vakuum. OK. Iz frižidera izvadim novu vrećicu kave da ću je otvorit. Škare mi držimo na frižideru u jednoj staroj kutiji za olovke. Imamo jedne prekrasne crne škare, sve režu. Samo, ne nadam se ja njima, toliko neiskusan nisam. Nego pogledom tražim one druge, bezvezne, plave ... Eh. Pravo kaže Kundera: optimizam je opijum za narod. Pazite, ni crne, ni plave škare na frižideru nisu.
Kava mi treba te se, očajan, mašim noža. Razderem vrećicu - ne baš spretno - barem 3 dkg kave se stropošta na pod. Dobro. Nećemo se živcirat.
Mirno uzmem partviš, pometem i pođem po mišćafl. Tu ne očekujem teškoće jer što bi moji voljeni s mišćaflom; to nije popularan instrument u našoj familiji ... bar do sada nije bio ... Ne mogu vjerovati!

Kad sam se vratio kući s posla oformili smo četveročlano povjerenstvo za otkriće mišćafla. Trag je vodio do moje drage koja ga je jučer spretno upotrijebila kao sredstvo za masovno uništenje moljaca. Povjerenstvo je svoju zadaću uspješno okončalo u kupaonici iza košare za rublje.

Ukućani: ovo vam je javni poziv da nađete Dylana, Davida Graya, Hlapića, Majstora i Margaritu, Leatherman, vadičep i tajmer za kuhanje jaja na meko. I drugo čega ću se sigurno još sjetit.
Irene, bolje ti je da vratiš one crne škare, inače ćeš grdno nadrapat.


Post je objavljen 29.12.2006. u 16:00 sati.