Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter9

Marketing

Lokacija i zemljište Hogwartsa

Škola Hogwarts nalazi se u starom i povijesnom dvorcu na sedam katova na brdovitom mjestu u Škotskoj.

Dvorac se proteže na velikom zemljištu, koje uključuje jezero, veliku šumu zvanu Zabranjena šuma, koja je puna opasnih zvijeri (vukodlaci, jednorozi, kentauri), skupinu staklenika, groblje (na kojem se nalazi bijela grobnica jednog od najslavnijih ravnatelja), nekoliko manjih zgrada (npr. lovočuvareva kućica) i metlobojski teren. Dvorac je okružen planinama i neunosiv je, tj. ne može se ucrtati na karte.

Najbliže je naselje selo Hogsmeade, u kojem učenici iz Hogwartsa vole provoditi vikende i u kojem se nalazi najbliža željeznička pruga. Hogsmeade je jedino preostalo potpuno čarobnjačko selo u Velikoj Britaniji i posebno je poznato po trgovini sa slatkišima Medičarnici, nekoliko trgovina psinama i pubovima. Do željezničke postaje u Hogsmeadeu dolazi se Hogwarts Expressom, koji vozi iz Londona (King's Cross). Na karti koju je za filmsku ekipu nacrtala J. K. Rowling, postaja je jugoistočno od škole, a selo Hogsmeade jest sjeverozapadno. U krugu škole nije se moguće aparatirati, iako se do škole može doći raznim prometalima: metlama, aparatiranjem u blizini škole i zatim pješačenjem, letiprahom ili putoključevima. U školskom su vlasništvu škole kočije s upregnutim testralima koje voze učenike od postaje do dvorca. Sve te metode putovanja zahtijevaju i prolazak kroz mrežu zaštitnih čarolija i čarobnih barijera. Učenici prve godine, nakon dolaska na postaju, tradicionalno prelaze jezero u čamcima, dok ostali učenici do škole dolaze kočijama. One prolaze kroz ogromne vratnice i zatim se vijugavim prilazom uspinju do glavnog ulaza u dvorac, usput prolazeći kraj jezera. Nakon što učenici uđu u uže područje škole, vratnice se zaključavaju i ponovno se aktiviraju sve mjere zaštite.

Škola je začarana tako da joj se ne približavaju bezjaci (nemagični ljudi), kojima Hogwarts izgleda kao stara ruševina. Sve elektroničke naprave prestaju raditi u krugu škole, zato što u zraku jednostavno ima previše magije.


Idućui post će biti za 31.12 ili 30.12. to će biti poveći post jer idem na pripreme 2.1. na tjedan dana tako da vam necu pisati ali cete zato dobiti prije jedan veći post.Zato komentirajte pono!!!!

Post je objavljen 29.12.2006. u 12:12 sati.