Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Ratko Maček ponovo uhvaćen u laži

Prije nekih tjedan dana autorica bloga aktualije.blog.hr pozabavila se pitanjem zašto vlada više ne objavljuje tekstove akata o kojima odlučuje. Nije trebalo dugo čekati na službeni odgovor iz Vlade. Zanimljivo da opet nigdje na internetu ne mogu naći taj vladin odgovor pa opet moram prepisivati iz papirnatog izdanja Jutarnjeg lista. Prenosim samo najzanimljiviji dio.

S Mačekom smo jučer kontaktirali kako bismo ga pitali zašto više od dva mjeseca na vladinim web stranicama nema ni jednog novog dokumenta, prijedloga zakona ili izvješća o kojima premijer Ivo Sanader i ministri raspravljaju na redovitim, tjednim sjednicama Vlade.
Maček tvrdi da je server već mjesecima pun, da na njemu nema mjesta ni za jednu novu fotografiju ili dokument.


Vjerujem da je većini ljudi koji nisu nešto previše informatički obrazovani ovo jedno sasvim logično objašnjenje, ali nama koji se ipak nešto bolje razumijemo i informatičku tehnologiju ovo objašnjenje je u najmanju ruku smiješno.

Radi se o tome da je Maček još jednom lagao. Da je čak i kojim slučajem istina da je server pun (u što je teško povjerovati da su vladine stranice teške 17 GB, a koliko su prije 4 – 5 godina bili veliki IBM-ovi SCSI diskovi koji su se najčešće ugrađivali u IBM-ove servere) bez problema se taj sustav mogao nadograditi na više načina. Od ugradnje dodatnih diskova pa sve do postavljanja jednog najobičnijeg dodatnog PC-a koji bi glumio storage. Da je bilo volje sve se moglo odavno riješiti uz investiciju od nekoliko tisuća kuna.

Tu se jednostavno radi o tome da HDZ-u nije bilo u interesu da javnost bude upoznata s onim na što zakonski ima pravo i jednostavno su se sjetili prodati priču, lagati, da je server pun. Tu priču mogli su možda prodati informatički nepismenom puku, a mi koji se nešto razumijemo u sve to informirat ćemo javnost da opet lažete.

Post je objavljen 28.12.2006. u 14:30 sati.