Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sandokans

Marketing

Živ, živ



Domaći judi bi rekli «pasali su Mare bali» ili vrijeme zabave je prošlo... tako su i ovi Božićni blagdani ostali iza nas, i hvala Bogu da jesu.

Već duže vrijeme mi je bila želja proslaviti Božić kao u stara dobra vremena u obiteljskom duhu. Možda to stariji znaju: ukrašavanje jelke na badnju veće, dok se u pečnici cvrči pečenje, a tebi krulji jer cijeli dan postiš, pa onda Ponočka i nakon nje gozba uz miris kuhane rakije.

Ove godine sam to i doživio, ali ne baš onako kako bi i poželio.

Vikend je počeo fenomenalno: subota, ustajanje u 6 i pakiranje skijaške opreme (iako bordam uvijek kažem da idem na skijanje, jer skijanje je in). Na Krvavcu je bilo fenomenalno: sunce, snijeg, ne tako velika gužva, Plavuša i ja.
Nešto mi nije štimalo. Nevjerovatno, idealni uvjeti za uživanje a ja ravnodušan, ili još gore «pustite me da spavam». Pripisao sam to slavlju prethodnog dana.

Raspoloženje se nije popravilo niti u društvu poznatih slovenskih surfera. Sašo je dao sve od sebe pa me odveo u neki gala restoran gdje konobari poslužuju u bijelim rukavicama. Od svega najbolje su sjeli borovničeki zbog kojih je Plavuša imala zadatak voziti prema Lijepoj našoj. Taj dio dana-noći sam prespavao.

Badnjak: ja postim, ne ustajem iz kreveta.
Ponočka: poslao sam izaslanike (mamu i kćer koja je bacila oko na nekog ministranta)
01:00 paše mi masna svinjetina, a najviše kuhana rakija. Svi smo za stolom! Ja i moje 4 kokoši!
Božić: ne mičem se od dosadnog TV-a, niti od kuhane rakije,
Sv.Stjepan: ne mičem se iz sobe u kojoj sam instalirao projektor i gledam sve DVD-ove koje sam dosad izbjegavao ... sve neki ljubići Zavedi me-razvedi me, pa onda onaj sa Brosnanom i Moor, razvedi pa pojeb.... no uz kuhanu rakiju sve je bolje.

Kuhana rakija- to je to! Čovjek treba slušati svoje tijelo, ono zna što je najbolji lijek. Ovog puta sam ga dobrano poslušao i upalilo je. Ipak je moj dida imao pravo. Amoxili vi ste prošlost.

Eto me danas za radnim stolom i pokušavam pokrenuti motore, vratiti se ponovo u onu radnu kolotečinu, a cijelo vrijeme mislim na ljekove. Eto kako se čovjek lako navuće. Mislim da bi mama mogla danas napraviti hladetinu a ona najbolje ide uz kuhanu rakiju.

Uglavnom, želim svima Sretan Božić i Novu godinu i hvala svima koji mi nisu slali šablonizirane SMS-ove s najljepšim željama (prošle godine je bilo degtantno).


Post je objavljen 27.12.2006. u 11:18 sati.