Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/feadu

Marketing

Salarond

- Kralj Eulina je zarobljen. Tko upravlja kraljevstvom? – upita Ellarin.
- Melirion se raspada. Eulini su razjedinjeni i malobrojni. Gospodar tame zavladat će Tharu, ovim svijetom. Kralj misli da ti možeš pomoći da to spriječiš.
Salarond zastane i pokaže Ellarin dio neobične metalne pločice skrivene u njegovu gustom krznu. Ellarin je u trenu prepozna. Ona je također posjedovala dio takve pločice koju joj je poklonila starica. Kad ju je pokazala vuku Ellarin primjeti da još jedan dio nedostaje. Pločice su prikazivale sunce i mjesec između kojih se nalazio zmijoliki krilati stvor. Pločica je trebala sačinjavati oblik osmerokuta omeđen prikazom neke trnovite biljke.
- Ovu pločicu stvorili su najveći čarobnjaci još u drevna vremena. U njoj je pohranjena moć da vječno razdvaja dva svijeta Enhol i Tharu, i zato su je zvali entha. Tijekom velikog rata između dva vilenjačka naroda entha je rabijena u tri dijela, time su lanci koji su držali dva svijeta odvojenima prekinuti. Drevno proročanstvo se ispunilo, rođen je Eulin koji će započeti rat, rat između dvaju svijetova. Moramo sastaviti enthu i zatvoriti vrata – objasni Salarond.

Sunce je obasjalo šume Meliriona, ptice su zapjevale pijesmu o rođenju novog dana. Ellarin stade pripremati doručak razmišljajući o svemu što joj je Salarond ispripovjedio. Salarond je ležao nedaleko od nje promatrajući je glave spuštene na tlo. Ellarin primjeti da njegov pogled nije kao u ostalih životinja, činio joj se poput nekog neobičnog bića zarobljenog u vučjem tijelu.
Dok je Ellarin doručkovala oboje su šutjeli zaneseni u svojim razmišljanjima. Ellarin je neprestano pratio osijećaj nekakve neobične povezanosti sa Salarondom.
Nakon duge šutnje Ellarin iznenada upita:
- Salaronde tko si ti?
Salarond se uspravi iznenađen pitanjem.
- Ja sam... – započne ali zatim zastane – Nije važno. Ne trebaš znati.
- Želim znati. Imam osijećaj da te već poznajem – nastavi Ellarin uporno.
- Ja sam sin kralja Eulina – odgovori vuk.


Post je objavljen 26.12.2006. u 19:22 sati.