Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endimion17

Marketing

Sretan Božić!

np: Frank Sinatra - Beyond the Sea

Evo, malo sa zakašnjenjem. Nadam se da vam je bio lijep, okružen toplinom i ljudima koje volite.
Meni je bio okružen ljudima koje volim, ali topline, i to ove fizikalne, nije bilo. Grijanje je u ku*cu (recimo da radi kako treba ali se ne pali zato, zato i zato) pa koristim svo svoje znanje termodinamike da bi zadržao ovih nekoliko kilojoulea (odlučio sam prestati pisati kilodžul, megavat, miliveber i slično; od sad pišem kako se piše) topline koje donese struja.
Na moju žalost, ja stalno zatvaram vrata, držim kuću u što više odjeljaka zatvarajući vrata, racionalno grijem i sve, ali sve je uzalud.
Drugi, osim Imoto samo otvaraju vrata. Banu u sobu pogledati što radim, pa onda odu i ne zatvore ih. Drže otvorene prozore da mačke mogu ući, drže otvorena vrata od WC-a da bi mačke mogle ići piti, drže otvorena vrata podruma da bi mačke mogle ići na defekaciju i uriniranje.
Jebale ih mačke. Volim svoje mačke, ali ako će mi zbog njih biti užasno ledeno i ako će se zrak grijati da bi izlazio kroz prozor, onda...
Također, kuća je gotovo nikako izolirana. Prozori su jednoslojni, govorim da ih moramo poduplati, nitko me ne sluša. To je kao, skupo.
A silni kilowatti koji svaku jebenu zimu griju okućnicu nisu? Sva ta struja je mogla otplatiti sto prozora.

...

Popodne za Božić sam išao u posjet kod rođaka (njih nekoliko) gdje sam saznao da su ljevoruki ljudi nešto kao retardirani, da je posljedica ljevorukosti "nešto u glavi kad se pomakne". Ja sam ljevoruk.
Dakle, ja sam nešto kao retardiran...
Nisam htio ništa govoriti, jer nema smisla. Ispalo bi kao da im serem nešto. Odlazak kod tih rođaka je uvijek prilično neugodan, jer se vratim natopljen katranom iz minimalno 15 cigareta i stalno se moram opravdavati što nemam sto kila i tako to. U zadnje vrijeme je toga manje, ali kad sam bio u djetinjstvu i kasnije, bilo je stvarno iritirajuće i demoralizirajuće.

...

Uglavnom, jedem kolača koliko ih ima, a nema ih puno... Jedem koliko mogu i kad stignem, pokušavam se uprasiti.
Gledao sam Nema sinoć. Mrzim sinkronizaciju, ali je u slučaju crtanih filmova mogu podnijeti, ako ne pretjeraju s nekim stvarima. Ovdje nisu pretjerali i baš je bilo zakon.
"Tičjega mlika", "Nećeš partiti!!!" smijeh

...

Naljutio sam se na medije. Napumpali su "činjenicu" da je prosječni Hrvat potrošio 8000 kn na Božić. Ma da. Daj da vidim tog prosječnog Hrvata. Koje sranje seru. Mrzim televiziju sve više i više.

...

Dobio sam lijepi poklon od Imoto. Foam putty i još par dobrih stvari. Sve se to razvodnilo, taj Božić i sve. Nismo imali ni pravi bor ni ništa.
Sebi sam inače kupio fluorit.

...

Inače, ova slika... To je sob. Kužite, sob - Božić. Podsjeća li vas na još nešto?

...

Inače, opekline su prošle. Nije bilo ništa strašno. Stavio sam obične Nivea kreme. Bile su maksimalno prvog stupnja. Sve je u redu. ;)


Post je objavljen 26.12.2006. u 14:00 sati.