Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Feketić novi župan, Šimić dožupan

O smjeni župana Zvonimira Šimića mjesecima se raspravlja u virovitičkim kuloarima, a na pitanje što će Djed Božićnjak donijeti županiji, Virovitičani u šali kažu - novog župana - piše Večernji list. Da će smjene biti na prvoj sjednici Županijske skupštine u 2007. godini, potvrdio je Josip Đakić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, koja je o tome već donijela političku odluku.
- Na početku obnašanja županijske koalicijske vlasti dogovorena je redovita zamjena čelnih dužnosti. Župan Zvonimir Šimić (HSP) odlazi na mjesto zamjenika župana za društvene djelatnosti, a novi župan bit će dr. Stjepan Feketić (HDZ), dosadašnji predsjednik Županijske skupštine, čiju će dužnost preuzeti Boris Hlavati (HSP). Zamjenik župana Đuro Matovina (HDZ) bit će zamjenik predsjednika Županijske skupštine.
Na mjestu zamjenika župana za gospodarstvo ostaje Zvonimir Koić (HSLS). Sve to neće narušiti dobre koalicijske odnose s HSP-om i HSLS-om. – Može se očekivati da će nekih promjena biti i u sastavu Županijskog poglavarstva, a sve kako bismo postali djelotvorniji. U 2007. godini rješavamo treću dionicu Podravske magistrale od Virovitice do Suhopolja i slatinsku obilaznicu, što će stajati više od pola milijarde kuna - kaže Josip Đakić, predsjednik ŽO HDZ-a, potvrđujući da će sa 10 milijuna kuna biti financirana i gradnja sportskih dvorana u Špišić Bukovici i Gradini.
Virovitica.net neslužbeno doznaje da će službena primopredaja vlasti biti 10. siječnja, pet mjeseci ranije no što je to predviđeno sporazumom. Razlog ranijoj zamjeni je, naglašavaju u županiji, isključivo tehničke prirode.
Virovitica.net

Post je objavljen 25.12.2006. u 22:15 sati.