Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poucneprice

Marketing

Bajram Mubarek Olsun!

Mojim dragim čitaocima mu'minima i mi'minkama, muslimanima i muslimankama želim mubarek predstojeće Bajramske dane...
Da nam svima Allah ukabuli ibadete, kurban, post, dove i sve ono sto činimo u Njegovo, subhanehu we 'teala, ime i zadovoljstvo...

Molim Allaha Uzvišenog da od svih ovogodišnjih hadžija ukabuli njihov hadždž, da se vrate sa hadždža od grijeha čisti i da omogući svim onima koji nisu otišli ove godine da to učine naredne, da sljedeće godine bude još više hadžija iz naših džemata, i da nikog od nas ne mimoidje ovaj Allahov farz. Amin!

Tekabellallahu minna we minkum! uz dovu:
Uzvičeni Gospodaru naš, budi uz nas a nemoj biti protiv nas! Sretno završi naše živote, ispuni naše ciste želje, podaj zdravlje i kad odlazimo i kad dolazimo, i kad osvicemo i kad omrcemo, uputi nas Svome rahmetu, prospi svoj oprost na naše grijehe, podaj nam da se popravimo, da nam bude glavna opskrba Bogobojaznost, da se za vjeru borimo i trudimo i da se na Tebe oslanjamo!

Bože, ucvrsti nas na pravom putu i u ispravnosti, odvrati nas od onih poslova, za koje bi se kajali na Sudnjem Danu što smo ih cinili, olakšaj nam teret naših grijeha, opskrbi nas opskrbom Tvojih odabranika, odbij od nas zlo Tvojih neprijatelja, sacuvaj nas od vatre kao i naše oceve,majke, bracu i sestre! Ucini nam to, tako Ti Tvoje milosti, o Ti, koji si najmilostiviji, koji opraštaš, koji si plemenit, sve znaš i silan si i zadnji, mocan si i milostiv prema siromasima! Nema drugog osim Tebe. Slavimo Te. Neka je spas Muhammedu a.s., njegovoj porodici i svim drugovima njegovim!

Elhamdulillahi Rabbil Alemine!
AMIN




Post je objavljen 30.12.2006. u 06:00 sati.