Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/6platinum6barbie6

Marketing

STVARALAČKA SMRT

cilj života... je živjeti.a živjeti znači biti svijestan.
skrenut ću na umjetnike jer se smatram ako ne pripadnikom njih onda bar u obožavateljima umjetnosti i u uskoj sam grupi ljudi koja ju shvaća.
na stanovit nacin,umjetnik djeluje suprotno kretanju-vrijeme-sudbina.on prihvaca vrijeme u apsolutnom smislu.za umjetnika ne postoji nista osim sadasnjosti,vjecno ovdje i sada,rastezljiv beskrajni trenutak koji je plamen i pjesma(jer sam poeta,pišem i pjesme osim poezije).

postojati-znaci posjedovati smrtni oblik,smrtne uvjete,boriti se(iako često ne znamo s kojim ciljem,ali borimo se) i razvijati se.

umjetnikov san o nemogućem,čudesnom,jednostavno je posljedica njegove nesposobnosti da se prilagodi stvarnosti. prema tome on stvara vlastitu realnost-u mom slučaju-u pjesmi- realnost koja njemu odgovara,realnost u kojoj može proživjeti svoje nesvjesne želje,žudnje i snove.
pjesma je ostvareni san u dvostrukom smislu;kao umjetničko djelo i kao život koji je umjetničko djelo.
Kad čovjek postane potpuno svjestan svojih moći,svoje uloge,svoje sudbine -on je umjetnik i prekida borbu sa stvarnošću.on postaje izdajnik za ljudski rod,on stvara rat jer neprestano ispada iz koraka s ostalim čovječanstvom. i baš zato mislim da ću opet ostati neshvaćena, imam samo 18 god. i reći ću da odustajem od toga da budem shvaćena.stoga ne trebam niciju podršku ili razumijevanje,a negativno nešto poput kritike ili uvrede očekujem,na svakom koraku..i odmah govorim prije početka početka- ne dira me. ne očekujte da ću se okrenut i pogledat kakav sam rusvaj iza sebe ostavila. navikla sam se na to iako ne živim baš dugo. niti namjeravam živjeti dugo... iako duboko u sebi imam jaku,halapljivu želju za životom,te me ona prisiljava da se neprestano ubijam.na taj se nacin osvecujem životu i postižem moć nad ljudima.jedna od glavnih poteškoća u borbi sa ličnošću stvaralačkog pojedinca je moćna tama u koju se je umjetnik namjerno ili nenamjerno smjestio.
...da ne pretjeram za start... čestitam Božić onima kojima to nešto znači...

sayonara

Post je objavljen 25.12.2006. u 01:27 sati.