Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Zadnji post sam napisala na zadnji dan škole, između dva ispita. Od četvrtka dragi i ja uživamo u raspustu, a ovog vikenda i u 4 dana raspusta od posla, pa mi i nije baš bilo do bloga. Uživamo u slobodnom vremenu, gledamo filmove, fino nam je. Kompjuter, internet, email, blog – nek se malo odmara. Dovoljno je što ih na poslu i ja i dragi non-stop koristimo.
Imam za vas dvije prepuruke:
Prva je film – An Inconvenient Truth – film Al Gore-a o global warming-u. Znam da to vjerovatno zvuči boring, ali vjerujete mi nije. Film je fantastično napravljen, ni primjetila nisam kako su prošli sat i pol vremena, a tema je jedna od onih o kojoj bi svi trebali bar nešto da znamo. Ako ne želite gledati film, posjetite web site na kojem se može naći dosta zanimljivih i mind-opening činjenica.
Druga preporuka je knjiga – Marley & Me. Još od kad sam je prvi put vidjela u Barnes & Noble sa onim malim puppyjem na koricam željela sam da je pročitam, ali od škole nisam imala vremena. Onda je prije 2 sedmice Newyorčanka objavila post o 10 najboljih knjiga koje je pročitala ove godine, Marley & me je bila na njenoj listi, i ja sam skontala da je moram pročitati. Kupila sam je prošle subote, a u ponedeljak naveče već sam je završila. Knjiga me oduševila – jedna je od rijetkih koja me uspjela nasmijati, ali ono pravo, na glas, ali i koja me tako rastužila (iako sam prepostavljala kakav će kraj biti) da sam nekoliko zadnjih poglavlja kroz suze čitala. Za sve one koji imate psa (ili pse), koji želite i volite pse i koji volite dobre knjige, this one is a must.
Treća stvar – nije preporuka, nego samo onako – dragi i ja smo postali hooked on Lost (ja više od njega, ali šta drugo i očekivati od long time tv/movie addicta poput mene). Prije 3-4 sedmice on je od kolege s posla posudio diskove sa prvom sezonom i jedna epizoda nam je već bila dobvoljna da se hook on it. Sad smo na drugoj sezoni, disk 4, upravo smo odgledati prvu epizodu (ona kad im Sawyer “ukrade” oružje). Kako sad dočekati da se treća sezona završi i pojavi na dvd! Skontala sam da mi je neke serije mnogo draže ovako gledati – nema reklama, gledam koliko god epizoda hoću i kad hoću, pauziram kad želim, ma milina prava. Tako nam je počelo i sa 24, al’ opet ne mogu izdržati da ga ne gledam na TV. No, mislim da će sa Lost biti drugačije, pokušat ću se malo kontrolisati wink
Eto tako, nama je pravo fino. A svima vama koji zalutate u moj mali kutak blogosfere i koji se radujete današnjem prazniku želim sretan božić i da ga provete sa onima koji su vam dragi i koje volite.


Post je objavljen 25.12.2006. u 01:07 sati.