Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tihy15

Marketing

Naj božićni citati

To sam sad našla na netu, tportalu točnije... Anyway, read if you want... Meni se spi... Bye.

Dave Barry

Pulitzerom nagrađeni novinar i autor humorističnih kolumna svoje je mišljenje o Božiću ironično fokusirao na harač po shopping centrima. O tome je rekao sljedeće:

I eto, stigao nam je još jedan Božić, taj po svemu osobit blagdan, kada okruženi najbližima uživamo u stoljećima staroj tradiciji bjesomučnog traženja parkinga.

Moja obitelj i ja jednostavno uživamo u tome da osobu koja je upravo izašla iz shopping centra pratimo kao što su prije 2006 godina tri kralja tjedan za tjednom pratila zvijezdu, koja ih je na kraju odvela do njihovog parkirnog mjesta.


Joan Rivers

Ova svestrana tv voditeljica, performerica, glumica, spisateljica i dizajnerica koja sebe naziva najsretnijom
ženom svijeta, usredotočila se na karakter božićnih iznenađenja, te je nakon kraćeg razmišljanja, odlučno zaključila: Ono što nijedna žena ne smije na božićno jutro naći ispod svojeg bora, zapravo je njezin muž.

Nije li to savjet koji odlično mogu iskoristiti svi muškarci ovog svijeta!? O, da!

Bart Simpson

Čak i ovo najneodgojenije dijete univerzuma doživljava Božić kao nešto osobito. E sad, previše bi bilo očekivati da Bart dosta zna o čemu se tu uopće radi, no za svaku je pohvalu što barem pokušava dokučiti značenje velikog blagdana.

Tako je svoju veliku mudrost ovaj nepodnošljivi klinac demonstrirao isprva zaključivši da je Božić vrijeme kad sve postojeće religije slave rođenje Isusa Krista, dok je drugim pokušajem nadmašio čak i samoga sebe zaključivši sljedeće: Ne zaboravljamo li svi pravi značaj Božića? Znate, ovaj… rođendan Djeda Božićnjaka.

Bill Watterson

Autor slavnog stripa Calvin & Hobbes osvrnuo se na marketinški aspekt najvećeg svjetskog blagdana, te je u sebi svojstvenom ironično-humorističnom duhu zaključio:

Gle, pa to je nova božićna TV reklama! Nije li upravo zadivljujuća činjenica da nam božićna radost dolazi s novom Coca-Colom, novim hamburgerom i novim pivom?! Tko je mogao pretpostaviti da će se globalni potrošački instinkt, popularna zabava i duhovnost tako odlično slagati!


Frank McKinney Hubbard

Slavni ilustrator, novinar i komičar prokomentirao je nepodnošljivu prolaznost Božića, okićenih borića, blagdanskih dekoracija i svega ostalog što uz Božić ide, te je sjetno zaključio:

Ako izuzmemo cirkus, ne postoji ništa što se pakira i nestaje brže od božićne euforije i božićnog duha.

Margaret Thatcher

Kako bismo izbjegli da nas optužite za širenje negativne vibre, odlučili smo prenijeti riječi vjerojatno najmoćnije političarke u povijesti. Unatoč tome što je zbog svoje hladnoće i odlučnosti, kojima se mogu pohvaliti samo najnemilosrdnije karijeristice, nazvana Čeličnom Lady, Thatcherica je, izgleda, ipak tu i tamo imala napadaje nježnosti i topline, pa je jednom prilikom izjavila:

Božić je dan značaja i tradicije, osobit dan koji provodimo okruženi toplinom prijatelja i obitelji.


Katharine Whitehorn

OK, Thatcherica nas je možda malo raspekmezila, ali smo se ipak odlučili vratiti najmilijim cinicima (Kakva uvreda!, rekli bi naši dragi bigbraderovci!) koji su, ruku na srce, ipak najinteresantniji.

Tako je ova britanska kolumnistica, poznata kao žena bez dlake na jeziku, o Božiću rekla:

S komercijalnog stajališta, da Božić ne postoji, bilo bi ga doista nužno izmisliti.


To, Kathy!

Bing Crosby

OK, OK, naći ćemo mjesta i za patetične ispade, pa ćemo vam dati nešto što je definitivno namijenjeno smsovskom zlorabljenju. Dakle, slavni glumac i pjevač Bing Crosby osvrnuo se na jedan od božićnih pjesmuljaka (Jaaaa sanjam jedan bijeeeeeeeeeeeli Božić, ili kako to već Žera, čovjek u starkama, tuli) i zaključio:

Ako Božić ne obilježimo širenjem dobrote, topline i blagoslova, ni sav snijeg Aljaske neće ga učiniti bijelim.

Bernard Manning

U redu, njegove su šale ponekad malo, rekli bismo granične, možda i pomalo rasističke, ali jako nam se svidjela njegova konstatacija o kupovini poklona. Tako je prezreni, ali slavni britanski komičar jednom prilikom izjavio:

Kupio sam sinu za Božić komplet baterija na kojima je pisalo: Igračka nije uključena.


Urnebesno, zar ne?! Igračka nije uključena… Što li je pjesnik htio reći… Ali zapravo nije ni bitno. Nama se sviđa.

Erma Bombeck

Još jedna kolumnistica i spisateljica koju smo, eto, da ipak nečim lijepim i sjetnim završimo u božićnom duhu, ostavili za kraj. Erma je, naime, srceparateljno zaključila:

Na ovome svijetu ne postoji ništa tužnije nego kada se probudiš na božićno jutro i shvatiš da više nisi dijete.


Šmrc, zar ne?


Post je objavljen 24.12.2006. u 23:18 sati.